Oldtimerfestival Meddo 2016

 

Oldtimerfestival Meddo 2016WINTERSWIJK MEDDO – Op zaterdag 17 en zondag 18 september houdt de SCAOO het 23e Oldtimerfestival Meddo.Met maar liefst:680 tractoren, 60 vrachtwagens,150 personenauto’s, 37 Unimogs, 34 motorfietsen, 40 bromfietsen, 72 stationaire motoren, 55 andere voertuigen en diverse activiteiten en hobbystands.

Het evenement staat bekend als een gemoedelijk samenzijn van oldtimerfans met een grote variëteit aan bezienswaardigheden. Zo is er een grote onderdelen- en hobbymarkt. Langs de vele kraampjes met brocante, antiek en curiosa kan ook menig interieurliefhebber zijn hart ophalen. Op het marktgedeelte verkopen tientallen standhouders streekproducten en het laatste zeldzame stuk dat nog aan een verzameling ontbreekt. Ook voor kinderen wordt voor  vermaak gezorgd.

Bijzondere attractie is het Mobiel Grafisch Museum. Daarin belicht een conservator/drukker met 40 jaar ervaring de ontwikkeling van de boekdrukkunst, aan de hand van onder meer een handdegel en letterkast. Er wordt doorlopend een demonstratie gegeven van het zetten met losse loden letters en het drukken op de degelpers. Voor het publiek worden er bierviltjes gedrukt met naam. Deze zijn natuurlijk te koop.

Primeur

Dit jaar heeft het Oldtimerfestival in Meddo ook een primeur. Op zaterdag komt de Nederlandse MicroPulling Organisatie voor een officiële competitiewedstrijd naar Meddo. Het belooft een

spannende wedstrijd te worden waarbij radiografisch bestuurde kleine trekkers op een baan van 20 meter strijden om de titel.

 

Het festivalterrein is aan de Illegoorweg 2, 7104 AR Winterswijk Meddo. De route wordt met de borden SCA aangegeven. Het oldtimerfestival vindt plaats op 17 en 18 september van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs is 7 euro per persoon per dag. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. De kosten voor het parkeren zijn 2 euro per voertuig per dag.

Zie verder www.meddo.info.