driemark

driemarkWINTERSWIJK – Ondernemer Jeroen Schreurs heeft een bod van een half miljoen euro uitgebracht op de voormalige Driemark-school aan de Zonnebrink. Dit meldt hij op zijn Facebook-pagina. Schreurs wil in het gebouw zes woonwerk-studio’s voor bedrijfsacti-

viteiten inrichten, naast de 21 geplande apparte-

menten.

“We hebben inmiddels een haalbaarheidsonderzoek van de gemeente ontvangen, samen met hen bestudeerd en teruggekoppeld aan onze specialisten, waaronder een mogelijke financierder”, aldus Schreurs.

“Wederom kan ik alleen maar lof uitspreken over de constructieve gesprekken die er zijn gevoerd met de gemeente. Ze waren erg enthousiast en meedenkend. Inmiddels kan ik melden dat wij een officieel bod van 0,5 mln hebben uitgebracht op het gebouw”. Schreurs

geeft aan dat dit “laag klinkt voor zo’n gigantisch groot gebouw, maar de verbouwingskosten zijn dermate hoog dat menigeen ons adviseerde er een symbolisch bedrag voor te betalen. Dit zou echter niet realistisch zijn gezien de regels van de EU. In de huidige staat kost het ze meer dan een ton per jaar en is grote renovatie aan de buitenzijde dringend nodig”.

Als de gemeente het bod accepteert, zal het volgens hem nog steeds een flinke kluif worden om een positief resultaat te boeken, “maar we gaan de uitdaging met alle vertrouwen aan”.