WOOD 003

 

WOOD 003Kunstenares Judith Woordes zoekt ook financiers voor beschilderen fietstunnel

WINTERSWIJK – De Winterswijkse Judith Woordes-Scheepers heeft een opvallend schilderwerk gemaakt voor het nieuwe tuinhuisje van Hans Jansen bij de Olliemölle. “Hans Jansen vond dit een mooi schilderij en dat heb ik met een Winterswijkse knipoog nageschilderd”, vertelde de kunstenares gisteren in de nieuwsuitzending van TV Slingeland, die deze week nog elk uur herhaald wordt.

Het schilderwerk bij de gerestaureerde watermolen bij Den Helder is het bekende schilderij American Gothic van Grant Wood. Judith heeft de vrouw op het doek voorzien van een  knipoog. Vandaag (woensdag) komt eigenaar Hans Jansen het schilderij keuren en vervolgens komt er een beschermende vernislaag over het schilderij.

Judith heeft al meerdere grote wandschilderingen gemaakt, oa. voor de kinderdagverblijf de Springplank in Winterswijk en bij de fietsbrug de Vlinder in Lichtenvoorde . Meer te lezen is op haar website www.juulsartwork.nl.

Fietstunnel

Judith zou dolgraag de fietstunnel in de Oude Bocholtsebaan naar ’t Woold willen beschilderen. Ze heeft al toestemming van de gemeente, maar zoekt nog financiers voor het project. Het gaat om enkele duizenden euro’s.

Foto schilderij: Wim Ruesink