kinderkoormwangaza

 

kinderkoormwangazaWINTERSWIJK – Eens in de drie jaar zet het spectaculaire (wees)kinderkoor Mwangaza voet op Nederlandse bodem voor een tour door de Achterhoek en het westen van het land, waarbij ze op 17 september Winterswijk aandoen voor een optreden in Boogie Woogie.
Een optreden van het koor is een belevenis waarbij de combinatie van zang, dans, Afrikaanse drums en kleding een onuitwisbare indruk achterlaat. Het woord ‘Mwangaza’ komt uit het Swahili en betekent: ‘stralend licht’. En stralen doen ze, de kinderen van het koor. De verhalen van de Oegandese kinderen zijn bijzonder. De kinderen zijn namelijk vaak op zichzelf aangewezen; zonder hoop en weinig goede vooruitzichten. Daarom is elke tournee een kans om een hopeloos heden om te buigen naar een hoopvolle toekomst.
 Het rotsvaste vertrouwen van deze Oegandese ambassadeurs in God, raakt keer op keer vele harten.

Verder wil het kinderkoor geld inzamelen voor solarverlichting. De kinderen leren en lezen nu bij brandgevaarlijke en zeer ongezonde

kerosinelampjes. Dit levert gezondheidsproblemen en regelmatig ernstige brandwonden op. Solarlampen kunnen dit voorkomen.

 

Het Mwangaza-kinderkoor treedt op zaterdag 17 september op in

 

Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 te Winterswijk

 

Aanvang is om 19:30 uur en de entree bestaat uit een vrije gift na afloop van de voorstelling.
Voor meer informatie, een impressie en de volledige touragenda zie
www.uccf.nl