virusmail

virusmail(door Jan Ruesink)

WINTERSWIJK – Horeca-ondernemer Hans Tenbergen uit Winterswijk is het slachtoffer geworden van een nieuw, gevaarlijk mailvirus. Op Facebook meldt Tenbergen (bekend van onder meer De Compagnie en de site Oud-Winterswijk) dat hij woensdagmiddag bij de afhandeling van zijn mail ‘even niet oplette’ en toen op een mailbericht met het Zepto-virus heeft geklikt. “Alle bestanden werden in een mum van tijd omgezet in zepto. Foto’s en alle bestanden zijn niet te openen”.

Vervolgens werd hij gevraagd een ‘parcours’ te volgen, waardoor alles na betaling van 600 euro hersteld zou worden. Volgens Tenbergen wordt op

websites aangegeven dat er nog geen oplossing voor dit virus is, reden waarom hij oproept scherp te blijven, mede omdat de mails slecht te herkennen zijn. Tenbergen meldt dat zijn meeste materiaal veilig weg staat, maar dat enkele belangrijke berichten kwijt zijn.

Een uitleg met tips over het nieuwe virus staat op:

https://www.thuiswinkel.org/nieuws/3136/let-op-zeer-gevaarlijke-e-mail-in-omloop