glasvezel

glasvezelWINTERSWIJK – Snel internet voor het Winterswijkse buitengebied komt weer een stapje dichterbij doordat het college van B en W van Winterswijk deze week heeft ingestemd met de afspraken met CIF over de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied.

 

                                          

Op 1 juni bereikten de acht samenwerkende Achterhoekse gemeenten samen met Doesburg, Zutphen en Lochem een akkoord met CIF over de snelle aanleg van glasvezel in de buitengebieden. Er zijn afspraken gemaakt over leges, vergoedingen, toezicht op het werk, garanties en technische eisen. CIF heeft inmiddels met alle betrokken gemeenten een convenant gesloten om de gemaakte afspraken te bekrachtigen.

Vraagbundeling

In Winterswijk loopt op dit moment de vraagbundeling. Dat betekent dat de inwoners van het buitengebied nu de vraag krijgen of ze mee willen doen en een abonnement bij een van de internetaanbieders willen afsluiten. Minimaal de helft van de 2.450 huishoudens in het buitengebied moet meedoen. Als dat aantal op 11 juli wordt gehaald, start CIF in september met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Binnen een halfjaar wordt het hele buitengebied voorzien van glasvezel. Vanaf het voorjaar van 2017 kunnen de bewoners en bedrijven in het buitengebied dan gebruik maken hun van snelle internetverbinding.

CIF

CIF (Communication Infrastructure Fund) is een beleggingsfonds dat

onder meer actief is in de beleggingen voor pensioenfondsen en de telecommunicatie-infrastructuur ziet als een duurzaam vastgoed. CIF heeft grote delen van Overijssel al voorzien van glasvezel en wil glasvezel nu uitrollen in de hele Achterhoek.