VREDEN – Apotheker dr. Michal Göring uit Vreden boycot het gratis klantenblad Medizini van januari waarin kinderen geconfronteerd worden met vragen over gewicht en uiterlijk. De apotheker sluit zich daarmee aan bij de storm aan kritiek die op het blad is losgebarsten. Veel  ouders en psychologen willen niet dat kinderen op jonge leeftijd (voor en tijdens de basisschool) al gaan worstelen met zulke thema’s, zo meldt de Münsterland Zeitung vandaag.

 

De bijlage ‘Teste dich: wie zufrieden bisst du mit deiner Figur?’ bevat een test voor kinderen over figuur, gewicht en uiterlijk.  Daarin komen vragen voor als ‘hoe tevreden ben je met je figuur?’ en ‘hier zie je foto’s van mooie, slanke sterren. Want vind je daarvan?’  Volgens Göring is het bespreekbaar maken van gewicht bij kinderen op zichzelf niet verkeerd, ‘alleen het medium deugt niet. Zoiets moet op school of thuis gebeuren’.

 

Hij geeft de uitneembare bijlage van het blad daarom niet mee aan klanten en gaat de redactie van het blad op de hoogte stellen van zijn kritiek.