OTTENSTEIN/VREDEN – De pyromaan die sinds deze zomer actief is in het Duitse grensgebied bij Vreden, heeft mogelijk opnieuw toegeslagen. In Ottenstein, 5 km van Vreden, richtte een brand maandagochtend voor 25.000 euro schade aan bij een tuincentrum. De politie legt een verband met zeven andere verdachte branden in de nabije omtrek sinds juli.

Volgens de Münsterland Zeitung vonden de branden vooral plaats tussen half zes en half zeven ’s ochtends.  Doelwit van de brandstichter werden twee tuiniersbedrijven, een schuur, twee cafés, een reparatiebedrijf voor landbouwvoertuigen en een auto in een garage. Wonder boven wonder zijn er nog geen persoonlijke slachtoffers gevallen, maar de schrik zit er goed in bij de bevolking van Vreden, Ottenstein, Lünten, Ammeloe en Ellewick. De politie heeft een speciaal rechercheteam opgericht dat de brandstichter moet opsporen.