Genieten van concert met vogels als wielewaal, blauwborst, geelgors en boompieper? En niet te vergeten de sierlijke duikvluchten van jagende boomvalken en zwaluwen. Kom zondag 12 juli naar het Korenburgerveen bij Winterswijk voor een bijzondere vroege ochtendwandeling. De wandeling voert door het afgesloten en meest kwetsbare deel van dit natuurgebied. Ook kans op reekalfjes of zelfs jonge vosjes. Onderweg zie je prachtige libellen rondscheren over kleurrijk bloeiende graslanden.

 

 

Met bloei van blauwe knoop, paarse brunel en gele grote ratelaar. De wandeling begint om 9.00 uur en duurt tot ca. 11.30 uur. De kosten bedragen € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 8,- voor niet-leden (voor kinderen lid €4,-, kinderen niet-lid €7,-). Let op: aanmelden en uw ticket kopen kan alleen vooraf via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten of telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten, 035 – 655 99 55. In dit natte veengebied zijn laarzen of waterdichte schoenen noodzakelijk!

 

 

Libellen als de rode vuurlibel, de gevlekte witsnuitlibel en de zeer zeldzame hoogveenglanslibel jagen er lustig op los. Ook te zien zijn de gewichtige keizerlibel en de glazenmaker. Geniet van de sierlijke duikvluchten die ze maken op jacht naar andere insecten. Of van de verschillende vlinders die hier rondvliegen, zoals de jacobsvlinder. In de volksmond ook wel bloeddropje genoemd. Insecten van natte graslanden, stilstaand water en moerasbos. In het Korenburgerveen vinden ze voldoende voedsel en plekken om zich te kunnen voortplanten.

 

 

Maak kennis met één van de laatste nog levende hoogveengebieden in Nederland. Het Korenburgerveen kent behalve hoogveen ook laagveen, heide, blauwgrasland, moerasbos en beken. Al die verschillende stukjes natuur hebben hun eigen bewoners. Echt een gebied voor fijnproevers. Begin juli ook volop bloei van geelbloeiende hengel, zachtroze valeriaan. Ook de welriekende nachtorchis en gevlekte orchis zijn nog te bewonderen.

 

Meer activiteiten?

 

Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op twitter @NM_Gelderland