Boswachter Hans Rauwerdink vreest dat  er slecht nieuws is over het kraanvogeljong dat in het Korenburgerveen is geboren. De laatste paar dagen ziet hij de volwassen vogels geregeld samen, zonder jong. ‘Dat is geen goed teken, want ze laten een jong niet alleen achter. Dat zou er op kunnen wijzen dat het jong dood is’.

Omdat het jong vermoedelijk nog niet kon vliegen, gaat boswachter Hans met enkele deskundigen deze week nog op zoek naar het nest. Het kraanvogelpaar had een nest diep in het Korenburgerveen, in een nat deel zonder paden en moeilijk begaanbaar. ‘We gaan kijken of we het diertje of sporen ervan nog kunnen vinden in de buurt van het nest. Zo hopen we te achterhalen wat er met het jong is gebeurd.’

Om de kraanvogels voldoende rust te geven, heeft Natuurmonumenten de geplande excursies in het Korenburgerveen sinds mei  afgeblazen. De excursies zullen half juli weer starten. De wandelpaden rondom het Korenburgerveen zijn wel open.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Mirjam Kleine Koerkamp, telefoon (026) 35 23 442 of 06 15 02 02 46 of boswachter
Hans Rauwerdink, telefoon 0543 51 39 41 of 06 51 49 04 70