Ferry van Leeuwen, Lodewijk van Gorp & Nick Bult staan met regelmaat in de schaduw van Marco Borsato als backing-vocals. Dit is echter wel geheel letterlijk en absoluut niet vocaal bedoeld. Op 18 januari zullen ze ook visueel de volle aandacht krijgen, omdat ze dan de hoofdact zijn op het eerste Living Room Concert van 2015. Dat  de heren zich ook op dit concert verheugen blijkt uit het feit dat ze met een percussionist  het trio gaan omtoveren tot een kwartet. Een veelbelovende opening van het zesde seizoen LRC.

Het wordt al weer de derde keer dat Ferry komt spelen voor Living Room Concerts en dat is niet zonder reden. De première was in 2009 bij de eerste Moustache-Reünie en in 2010 voor een kroegoptreden. Ferry Gijsbertus van Leeuwen (Rotterdam- 1962)), werd geboren als enig kind in een arbeidersgezin. In huize Van Leeuwen werd veel muziek gedraaid, waardoor Ferry reeds op jonge leeftijd zijn muzikale gevoel kon ontwikkelen.

“Ik heb altijd gedaan wat mij het beste leek, en hierbij mijn kansen gegrepen.” zegt Ferry als hij zijn carrière samenvat. Dit resulteerde eind 2014 in zijn derde soloalbum ‘Zo Simpel’. Dit  album werd gerealiseerd met behulp van crowdfunding. Ferry zal nummers spelen van dit album, afgewisseld met popklassiekers.

Net als de vorige keer neemt Van Leeuwen zijn maatjes pianist Nick Bult (o.a. Venice, Randy Crawford, Tony Hadley) en saxofonist Lodewijk  van Gorp (o.a. Trijntje Oosterhuis, Borsato) mee.  Als trio spelen ze ook onder de naam DRI3MAN, maar voor deze gelegenheid  worden ze versterkt  door drummer/percussionist Johannes Blanksma, wat dit concert extra speciaal maakt. De Winterswijkse huiskamer zal omgetoverd worden tot een poptempel.

Living Room Concerts geeft podium aan grote namen, maar wil ook zeker nieuwe musici een kans geven. Dit keer is het de zestienjarige Niels de Fauw.  De winnaar van de ‘Kei van GKC’ zal zich van zijn sterkste kant laten horen. “Ik vind heel veel muziekstijlen leuk en ik speel ook van alles wat, maar wel in mijn eigen stijl”, aldus de  talentvolle Winterswijker.