De politie heeft een 51-jarige man uit IJmuiden aangehouden op verdenking van het plegen van diverse vernielingen in Winterswijk en stalking van een inwoonster van Winterswijk.

De vrouw heeft een relatie gehad met de man en verklaart de laatste tijd door hem te zijn lastig gevallen. Om deze reden besloot zij bij familie in Winterswijk in te trekken. Zij heeft meerdere aangiften gedaan tegen de man wegens stalking en vernielingen aan haar auto. De 51-jarige man wordt ervan verdacht op 24 december zwaar vuurwerk op het dak van de woning waar zij verbleef te hebben gegooid. Het dak van deze woning, aan de Eelinkstraat, liep hierdoor schade op.

De man is op 27 december aangehouden in zijn woonplaats IJmuiden. De man werd in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek en is op 30 december, bij zijn voorgeleiding, met schorsende voorwaarden heengezonden door de rechter-commissaris. Die voorwaarden zijn ondermeer dat hij geen strafbare feiten mag plegen, niet in Winterswijk mag komen en op geen enkele wijze contact mag proberen te leggen met zijn ex.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt over de strafbare feiten waar de man van verdacht wordt en draagt dit ter beoordeling over aan het Openbaar Ministerie.