Het Nationaal Ouderenfonds organiseert samen met ‘Sinterklaas in Gelderland’ voor de tweede keer een Sinterklaastour langs honderden ouderen.  Sinterklaas toert op 24 november door Limburg en op 1 december door Gelderland.

“We weten van het Ouderenfonds dat er heel veel eenzaamheid is onder ouderen. Daarom willen we ouderen graag een leuk moment bezorgen door geheel kosteloos hen te bezoeken. Met het Ouderenfondsbusje en een vrijwillige chauffeur rijden Sinterklaas en 7 pieten, waaronder Opa Piet, langs 14 verschillende locaties. En dat in 2 dagen!” aldus Sinterklaas. Sint en pieten gaan mee gymmen, sjoelen, doen mee aan een modeshow of lunchen gezellig een hapje mee.

Vorig jaar vond de eerste Sinterklaastour van het Nationaal Ouderenfonds en ‘Sinterklaas in Gelderland’ plaats. Hierbij werden verschillende Gelderse zorgcentra bezocht om een groot aantal eenzame ouderen een mooie dag te bezorgen. Dit jaar dus gaat Sint dus over zijn eigen provinciegrenzen heen.

Via ‘Sinterklaas in Gelderland’ worden jaarlijks vele bezoeken afgelegd bij scholen en bedrijven, maar ook bij mensen thuis en tijdens intochten. De organisatie bestaat uit Sinterklaasliefhebbers en entertainers, die jong en oud een geweldig Sinterklaasfeest willen bieden. 

Voor deze actie sponsort TEZET 450 leuke sinterklaastasjes die Sinterklaas aan de ouderen van de woonzorgcentra zal uitdelen. Tezet is al vele jaren actief met seizoens- en relatiegeschenken. Naast het grote assortiment relatiegeschenken bieden ze ook pakketten aan rondom thema’s als Sinterklaas, Pasen, Kerst en zomer.