Op zaterdagavond 26 januari is er om 20 uur in de Jacobskerk te Winterswijk een concert bij kaarslicht. Centraal bij het concert staat een bijzondere muurschildering. Op één van de wanden van de kerk bevindt zich een uitzonderlijke afbeelding van het Laatste Oordeel uit de 15e eeuw.

 

De enorme muurschildering is enkele keren onder het witkalk verdwenen en veertig jaar geleden voor het laatst blootgelegd. Omdat de afbeelding gehavend en vervaagd is hebben de Vrienden van de Jacobskerk met steun van het
Rabo-coöperatiefonds een op schaal uitgevoerde lijntekening en een reconstructie van een detail laten maken. Daaraan hebben een gerenommeerd kunsthistorica en kunstschilder gewerkt. Voorafgaand aan het concert wordt het paneel overgedragen aan de kerkenraad.

 

Daarna is er een concert bij kaarslicht. In de feeëriek verlichte kerk worden werken gespeeld van onder andere Bach, Corelli en Telemann. Het concert wordt gegeven door blokfluitist Lotte Sieverink, een vrouwenschola en organisten Janieke Mollenhorst en Wim Ruessink. De toegang tot het concert is gratis.