Nieuwe bijzondere expositie “grenSZweg – tussen de Achterhoek en Westmünsterland”.

Vanaf 6 juli 2014 te zien kult Westmünsterland in Vreden.

KREIS BORKEN / VREDEN. Het kult Westmünsterland in Vreden toont samen met de Nederlandse kunstenaar Gerri Grijsen uit Winterswijk vanaf 6 juli tot en met 23 augustus 2024 de bijzondere expositie “grenSZweg tussen de Achterhoek en West Münsterland”. 12 kunstenaars uit Duitsland en Nederland tonen 55 werken in kult. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de vernissage op zaterdag 6 juli 2024 om 15.00 uur in kult. Deze middag gratis entree. Behalve Silke Röhling directrice van kult en Gerri Grijsen openen ook Dr. Tom Tenostendarp burgemeester van Vreden en Joris Bengevoort burgemeester van de gemeente Winterswijk de expositie.

 

Het bijzondere aan deze expositie zijn de verschillende materialen vormen en kleuren waarmee de kunstenaars gewerkt hebben. Objekten van brons, glas, hout en textiel als ook foto’s en grafische werken behoren tot het repertoir.

 

Onder anderen zijn kunstwerken van kunstenaars uit Duitsland en de aangrenzende Achterhoek te zien. Beide regio’s zijn cultureel en traditioneel op een bijzondere manier met elkaar verbonden. “Wij zijn blij met deze grensoverschrijdende culturele samenwerking. Met dit gemeenschappelijke project versterken wij het gezamelijke profiel van de regio Achterhoek en Westmünsterland”, zegt Silke Röhling, directrice van kult.

Deze tentoonstelling vindt in samenwerking met de Stichting Culturele Grenscontacten Achterhoek-Westmünsterland en de cultuur afdeling van de gemeent Borken plaats en wordt door het Interreg-Programma Duitsland-Nederland evenals zijn programma partners mogelijk gemaakt, en door de Europesche Unie ge co financiert.

 

 

Het kult biedt een omvangrijk begeleidend programma bij de tentoonstelling aan dat zich zowel tot volwassenen als kinderen en jeugd richt. Voor zover niet anders aangegeven is de deelname gratis.

 

Aanmeldingen zijn bij kult ter plaatse of via telefoonnummer 0049 / 2861 / 681-1415 mogelijk.

 

. Aanbod voor volwassenen

 

. Donderdag 18 juli 2024, 11 uur: Creatieve workshop met Ricarda Kleffel, duur 5 uur, voor 8 deelnemers, kosten 10 Euro

. Zondag 28 juli 2024, 14.30 uur: Curator rondleiding (duur 30 minuten)

. Zaterdag 3 augustus 2024, 14 uur: Ontmoet de kunstenaar (duur 2 uur)

. Vrijdag 23 augustus 2024, 18-23 uur: finisage met korte rondleidingen langs uitgekozen objecten

 

. Aanbod voor jeugd.

 

· Woensdag, 10. Juli 2024, 10uur: Workshop „Fotografie“ (Duur: 2 uur , voor 10 deelnemers, Kosten: 5 Euro)

· Woensdag 17. Juli 2024, 10uur: Workshop „Poetry-Slam“ (Duur: 2 uur, voor 10 deelnemers, Kosten: 5 Euro)

· Woensdag, 24. Juli 2024, 10 uur: Workshop „Stilleven “ (Duur: 2uur, voor 15 Kinderen, Kosten 5 Euro)

· Woensdag, 31. Juli 2024, 10 uur: Workshop „klei “ (Duur: 2 uur, voor 15 Kinderen,

· Kosten: 5 Euro)

· Woensdag, 7. August 2024, 10 uur: Workshop „Collage“ (Duur: 2 uur, voor 10 Kinderen, Kosten: 5 Euro)

· Woensdag, 14. August 2024, 10 uur: Workshop „Tekenen“ (Duur: 2 uur, voor 15 deelnemers, Kosten: 5 Euro)

 

Verder informatie voor het begeleidend programma vindt u op de internet pagina van kult www.kult-westmunsterland.de en bij mevrouw Stefanie Biermann, medewerkster voor onderwijs en bemiddeling in Kult, onder telefoonnummer 0049 / 2861 / 681-4293