Burgemeester Joris Bengevoord toont zijn blijdschap over op het winnen van de European Green Leaf Award tijdens het awardgala in Lahti in Finland (foto: PR)

 

Winterswijk mag zich in 2022 het hele jaar winnaar van de European Green Leaf Award noemen! Hoe kwam dit tot stand? Wat houdt de award precies in? En wat merken inwoners ervan? Tijdens de bijeenkomst op maandag 9 mei hebben inwoners, bedrijven en organisaties de gelegenheid om duurzame ideeën toe te voegen aan het Green Leaf programma 2022.
Aan de European Green Leaf Award is een geldbedrag van € 200.000,- verbonden, dat wordt uitgegeven aan projecten die Winterswijk duurzamer maken, duurzaamheid promoten en Winterswijk op de kaart zetten als duurzame gemeente. Duurzaamheid wordt in Winterswijk opgepakt aan de hand van vijf thema’s: klimaatadaptatie, biodiversiteit, kringlopen, cultuurhistorie en energietransitie. Tijdens de avond krijgen de deelnemers inspirerende voorbeelden te zien en meer te horen over de duurzame plannen voor 2022.

Er is volop ruimte om duurzame ideeën in te brengen, te versterken en om te zetten in plannen voor in het Green Leaf programma. Burgemeester Joris Bengevoord en het Green
Leaf team denken graag mee hoe de idee gerealiseerd kunnen worden. Meer informatie over de Green Leaf is te vinden op greenleafwinterswijk.nl, de Facebookpagina @winterswijkgreenleaf en het Twitter-account @greenleafwwijk.

Meld je aan!
De bijeenkomst op maandag 9 mei start om 19.30 uur in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25 in Winterswijk. Aanmelden is mogelijk voor donderdag 5 mei via duurzaam@winterswijk.nl.