Foto repetitie OAZE olv Wim Ruessink (foto door Arjan Klein Nibbelink)

 

 

Op 4 mei na de dodenherdenking is er een herdenkingsconcert van OAZE. Het concert vindt plaats in de Jacobskerk in Winterswijk. Het projectkoor OAZE zingt onder leiding van Wim Ruessink een aantal liederen die aansluiten bij 4 mei herdenkingen. Dit jaar is de muzikale begeleiding in handen van Jeroen Twisk op piano. Chiel te Loeke speelt bugel en trompet. Er zal ook een voordracht zijn door Lieke Ruesink

 

OAZE zal de volgende werken zingen: Verleih uns Frieden (Mendelssohn), Aus den neuen Welt (Dvořák), For the fallen (Daley), Evening Prayer (Gjeilo). Het is een kort programma bestaande uit klassieke én eigentijdse werken. Lieke Ruesink zal een eigen gedicht voordragen.

 

 

De bewerking van ‘Aus den neuen Welt’ kent een bijzondere achtergrond. Het is gemaakt in een vrouwenkamp op Sumatra tijdens de tweede wereldoorlog. De vrouwen hadden geen muziekinstrumenten in het kamp. Ze hebben toen dit werk dat ze nog kenden bewerkt tot een ‘stemmenorkest’. Twee jaar geleden heeft OAZE hier een opname van gemaakt. Dit moest toen op afstand, waarbij de deelnemers thuis een opname maakten. Het was toen al een droom van de voorzitter Arjan Klein Nibbelink om dit gezamenlijk uit te voeren. “Het is echt fijn dat we deze droom nu na twee jaar waar kunnen maken” aldus Arjan.

 

Het is 25 jaar geleden dat OAZE opgericht werd. Dit is de eerste activiteit in dit jubileumjaar. Dirigent Wim Ruessink: “OAZE zingt al 25 jaar op betekenisvolle momenten. Het herdenkingsconcert op 4 mei is daar een goed voorbeeld van. Muziek heelt, troost en verbindt.”

 

Lieke Ruesink zal een voordracht verzorgen. Ze zegt hierover: “Ik vind het een eer om tijdens het dodenherdenkingconcert een voordracht te mogen doen. Mijn gedicht gaat over hoe belangrijk en ook mooi het is dat we samen herdenken.”

 

Het concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang wordt uw vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. Het herdenkingsconcert is op woensdag 4 mei en begint aansluitend aan de dodenherdenking om ongeveer 20.30 uur. De Jacobskerk staat op de Markt in Winterswijk