Foto: Enschedees Byzantijns Kozakken Koor

 

Het Kerstconcert in december moest vanwege de coronapandemie helaas worden afgelast, daarom zijn de koorleden verheugd dat er nu in de aanloop naar Pasen alsnog een concert kan worden gegeven in de voor hen bekende Oude Helenakerk. Het repertoire zal uiteraard worden aangepast.

De schoonheid van deze muziek spreekt velen aan, ook zonder dat men de taal begrijpt. Dat zal wel de oorzaak zijn van de bloeiende Byzantijnse koorcultuur, ook in deze regio. De stemmen van het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor onder leiding van Paul Kempers zullen prachtig klinken, het is ook een uiterst ‘wendbaar’ koor; binnen een enkele maat weet men van voluit volume naar een fluisterzacht pianissimo te komen. Koorsolisten zijn goed op hun taak berekend en voegen zich dadelijk weer onmerkbaar in het klankgeheel. Er wordt a capella gezongen, voor het overgrote gedeelte uit het hoofd. De concentratie is optimaal vanuit een voorname zanghouding die elk lied zo geeft wat het nodig heeft.

 

Er wordt extra aandacht gegeven aan de situatie in de Oekraïne door voorwoord, repertoire- en kledingkeuze.

 

Concertaanvang 15.00 uur, kerk open vanaf 14.15 uur. Kaarten á € 12,50 in de voorverkoop / € 15,00 aan de kassa.

Toegang kerk via Elim en Marktzijde, (Marktzijde is rolstoel toegankelijk).

 

Voorverkoopadressen in Aalten:

Boekwinkels: Meneer Kees, Bredevoortsestraatweg 3. Messink & Prinsen, Landstraat 39. Primera, Bredevoortsestraatweg 8.

www.kerkvenster.nl Webshop / Toegangsbewijs (voorverkoop / betaling online).

Voorverkoop of kaartreservering: Dames Ina van de Put, Hogestraat 75a, T 0543-476171 en Siny Veneberg, Kreeft 6, T 0543-471203.