Voor ondernemers aan de grens is het belangrijk om klanten goed te woord te staan. De Grenzhoppers Business School verzorgt in samenwerking met haar trainers diverse cursussen. Als docent zakelijk Duits geeft Marc de Jong cursussen aan winkelpersoneel en horecamedewerkers. En mensen die werkzaam zijn in de toeristische branche.

 

Naast aandacht voor de taal komt ook cultuur aan bod. Juist door het behandelen van het onderdeel cultuur weten medewerkers na de training nog beter om te gaan met Duitse klanten. Het magische woordje ‘bitte’ speelt een belangrijke rol in de cursus. Het optimaal inzetten van dit woord verbetert het contact met Duitse klanten. Doordat de docent de focus legt op het Duitse ‘Qualität, Technik und Gründlichkeit’ kan winkelpersoneel na de training een vakkundig advies geven in de taal van de klant.

 

Ondernemers met specifieke wensen kunnen in overleg een cursus op maat krijgen. Tijdens de trainingen besteden we ruim aandacht om de woordenschat bij de cursisten te vergroten. Dit is echt leerzaam en direct bruikbaar in de praktijk.

 

Cursist Lianca is heel enthousiast over het volgen van de cursus Duits op maat. “Het is echt maatwerk, we behandelen niet algemeen zakelijk Duits, maar het zakelijk Duits specifiek voor onze doelgroep”, is haar reactie. Cursisten hebben in het dagelijkse klantverkeer direct profijt van de opgedane kennis.

 

Meer info Op de site vind je meer informatie over het aanbod van cursussen https://grenzhoppers.eu/grenzhoppers-business-school/