Foto: Marcel Krijgsman, voorronde Kunstbende 2021

 

Gelderse jonge makers tussen de 13 en 18 jaar die ervaring op willen doen op een professioneel podium, kunnen zich tot 4 april aanmelden voor de voorronde van Kunstbende Gelderland. De voorronde vindt op 18 april plaats in Gigant Apeldoorn, waar jongeren zichzelf voor een echt publiek en voor een professionele jury kunnen laten zien in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater. Aan het einde van de dag maakt de jury de winnaars bekend die doorgaan naar de landelijke finale. 

Kunstbende 

Kunstbende is het grootste creatieve platform voor jongeren op het gebied van Dans, Content Creation, DJ, Expo, Fashion, Film, Taal, Muziek en Theater. Het is dé plek waar jongeren zichzelf kunnen laten zien, zichzelf ontdekken, andere jonge makers ontmoeten, van elkaar leren en samenwerken. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix.

Begeleiding en jury 

De deelnemers worden de hele dag begeleid door het Kunstbendeteam en krijgen professionele feedback van de jury om hun skills nog verder te verbeteren. De jury bestaat dit jaar uit o.a. Mirte Engelhard, Wensley Piqué, Riques ter Heerd en Sophia Blyden.

Kunstbende Finalistendag en Kunstbende Finale

Voor de winnaars van alle voorrondes in Nederland organiseert Kunstbende een Finalistendag op 26 mei. Jongeren ontmoeten op deze dag alle mede-finalisten en kunnen workshops volgen in alle categorieën waar verschillende coaches klaarstaan om hen te ondersteunen zodat de jonge makers vol zelfvertrouwen kunnen stralen tijdens de Kunstbende Finale op 26 juni 2022 in Amsterdam.

Aanmelden tot 4 april 

Jonge makers kunnen zich tot 4 april aanmelden op de website van Kunstbende via https://www.kunstbende.nl/wedstrijd/voorronde-gelderland. Daar vinden ze ook meer informatie over de spelregels en het traject. Voor vragen kunnen ze contact opnemen met Liselot Peerenboom via gelderland@kunstbende.nl

Locatie 

De voorronde in Gelderland vindt plaats in Poppodium Gigant, Nieuwstraat 377 in Apeldoorn.