De oorlog in Oekraïne heeft veel vluchtelingen op de been gebracht. Het is hartverwarmend om te merken hoe bereid Nederlanders zijn om hier ondersteuning in te bieden. Het kabinet heeft alle veiligheidsregio’s en gemeenten verzocht om op zeer korte termijn voor opvanglocaties te zorgen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Ook in de gemeente Winterswijk zetten we ons in om vluchtelingen op te vangen.

Op dit moment brengen we geschikte locaties in beeld om vluchtelingen uit Oekraïne te kunnen huisvesten. Vakantiepark de Twee Bruggen stelt per direct 40 noodopvangplekken beschikbaar voor vluchtelingen uit Oekraïne. ‘We zijn als gemeente heel erg blij met deze noodopvang waar we per direct mensen kunnen opvangen. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen meeleven met Oekraïne en hun steentje willen bijdragen.’ Aldus burgemeester Bengevoord.

Meer informatie

De ontwikkelingen in Oekraïne gaan razendsnel, de situatie verandert per dag. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar onze website www.winterswijk.nl/oekraine voor de laatste informatie en de meest gestelde vragen en antwoorden.