In de laatste maanden van 2021 zijn de kosten van gas en stroom enorm gestegen. Het kabinet heeft besloten dat er voor iedereen in Nederland een verlaging van de energiebelasting komt. Voor inwoners met een laag inkomen komt er een extra regeling. Tevens start Centrum Duurzaam Winterswijk komende maand een project om mensen te helpen meer grip te krijgen op hun energierekening.

Extra regeling voor inwoners met een laag inkomen

Bovenop de verlaging van de energiebelasting, komt er voor inwoners met een laag inkomen een tegemoetkoming van ongeveer € 200 per huishouden. Het precieze bedrag is nog niet bekend en deze maand komt hier van het Rijk meer informatie over naar buiten. De inwoners die voor deze tegemoetkoming in aanmerking komen worden dan zo snel mogelijk op de hoogte gesteld. Wethouder Henk Jan Tannemaat (Werk en Inkomen): “Heel goed dat we op deze manier straks mensen met een laag inkomen extra kunnen ondersteunen. Onverwachte kosten zijn altijd lastig, maar voor inwoners die het financieel moeilijk hebben helemaal.”

Gratis hulp en ondersteuning bij het verlagen van de energierekening

Centrum Duurzaam Winterswijk is een project gestart om inwoners te helpen om meer grip te krijgen op de energierekening. Inwoners met een hoge energierekening die moeite hebben om rond te komen kunnen meedoen met dit project. Het Energiebespaarmaatje helpt inwoners met besparen en het krijgen van meer grip op de energierekening. Een Energieconciërge helpt daarnaast met het energiezuiniger maken van het huis door het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen. Wethouder Bert Frings (Duurzaamheid): “Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee. Door te besparen worden je energiekosten iedere maand lager.”

Inwoners die zich aan willen melden voor dit project kunnen contact opnemen met Centrum Duurzaam Winterswijk: duurzaam@winterswijk.nl of 0543-543100.