Huurders in de gemeente Winterswijk ontvangen deze week per brief een waardebon van € 70,- voor (kleine) energiebesparende producten voor hun woning. Met deze waardebon kunnen producten zoals tochtstrips, LED-lampen, radiatorfolie en energieboxen worden aangeschaft.

Waarom deze actie?

De gemeente Winterswijk streeft naar een energieneutraal Winterswijk in 2030. Ook landelijk zijn er doelen op het gebied van CO2-besparing. Om deze doelen te bereiken is het belangrijk om zoveel mogelijk energie te besparen. Ook de gestegen energieprijzen maken het extra belangrijk om zoveel mogelijk energie te besparen. Daarom ontvangen huurders in Winterwijk deze waardebon. Hiervoor heeft de gemeente Winterswijk een subsidie van het Rijk ontvangen via de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Er is in totaal € 280.000,- voor deze actie beschikbaar. Huurders wordt aangeraden er snel bij te zijn, want er geldt op=op wat betreft het beschikbare budget.

Waar kunnen de producten worden aangeschaft?

Huurders kunnen helemaal zelf bepalen waar ze de producten kopen. Dit kan bij bouwmarkten, in een (web)winkel of bij een ondernemer in de buurt. Omdat het in deze tijd extra belangrijk is om lokale ondernemers te steunen, vraagt de gemeente Winterswijk aan de huurders om de aankopen zoveel mogelijk lokaal te doen. Op www.duurzaamwinterswijk.nl/rrew houdt de gemeente Winterswijk een overzicht bij van lokale ondernemers, die producten verkopen waarvoor de waardebon gebruikt kan worden.

Ambities gemeente Winterswijk

De gemeente Winterswijk heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Daarvoor zet de gemeente maximaal in op energiebesparing en het verduurzamen van alle woningen en gebouwen in Winterswijk. “Deze waardebonactie helpt huurders te besparen op hun energierekening, draagt bij aan een energieneutraal Winterswijk en stimuleert tevens de lokale economie. Een win-win-winsituatie”, aldus wethouder Bert Frings.