DCIM100MEDIADJI_0686.JPG

Op zaterdag 16 oktober organiseert de Skeelercommissie van de Winterswijkse IJs Vereniging een groots Skeelerevent op het nieuwe schaats- en skeelercomplex aan de Bataafseweg. Met dit evenement hopen de organisatoren de skeelersport meer bekendheid te geven, zowel voor beginners als voor gevorderden. Jong en oud komen deze middag aan bod, de deelname is gratis.

11-Buurtschappentocht

Omstreeks 13.30 uur wordt begonnen met de zogenaamde 11-Buurtschappentocht voor kinderen tot en met 12 jaar, waarbij ook de ouders of zelfs grootouders mee mogen rijden. Het betreft hier een skeelertocht van 11 rondjes, waarbij na iedere ronde fictief een nieuwe buurtschap wordt gepasseerd en de contrôlekaart wordt geknipt. In totaal moet dan 4,4 kilometer geskeelerd worden, waarbij tijdens pauzes een drankje kan worden genuttigd. Na afloop krijgen de deelnemers een echte medaille omgehangen. Uiteraard is publiek welkom om de kinderen aan te moedigen. Belangrijk is te weten dat het hier een toertocht betreft, dus géén wedstrijd!

1e Winterswijkse Skeelermarathon

Na het kinderevenement komen rond 15.00 uur de oudere jeugd en volwassenen aan bod tijdens de eerste versie van de Winterswijkse Skeelermarathon. Hierbij kunnen de skeeleraars kiezen voor een hele marathon (106 ronden, 42,4 km), een halve marathon (53 ronden, 21,2 km) of een kwart marathon (27 ronden, 10,8 km). Na iedere serie van 5 ronden moet de contrôlekaart worden geknipt, ook hier kunnen de nodige pauzes worden ingelast. Ook hier betreft het een recreatieve toertocht, dus absoluut géén wedstrijd.

Aanmelden

Ofschoon beide evenementen gratis zijn, moeten de deelnemers zich vooraf aanmelden via het aanmeldformulier op de website www.wijv.nl. Aanmelden kan vanaf woensdag 29 september. Voor de 11-Buurtschappentocht geldt een maximum aantal deelnemers van 200 ; in volgorde van aanmelding. Er is volop parkeergelegenheid voor zowel auto’s als (brom)fietsen.

Extra Service

Naar verwachting hebben de meeste deelnemers een eigen outfit en skeelers. Als extra service is er een speciale KNSB-wagen met onder andere skeelers in vele maten. Voor een eerste kennismaking met de skeelersport kan gratis gebruik worden gemaakt van deze skeelers; dit moet wel bij de aanmelding aangegeven worden, met opgave van schoenmaat. Bij het jeugdevenement is een valhelm gewenst, echter niet verplicht. Tijdens het skeeleren van de marathon is het dragen van een valhelm verplicht.

Meer informatie : www.wijv.nl