Leonie Hesselink is er zaterdag niet in geslaagd Miss World te worden bij de Miss World verkiezing in China. De Kottense strandde niet bij de beste dertig en daardoor ging er een prijs aan haar voorbij.

”Ik ben trots en dankbaar dat ik deze kans heb gekregen om Nederland te mogen vertegenwoordigen”, vertelt Leonie via haar Facebookpagina. ”Ik heb mensen bij elkaar gebracht, heb mezelf nog meer ontdekt. Ik heb toekomstplannen gemaakt en me gerealiseerd waar Miss World eigenlijk over gaat. Een maand leven met meiden van over de hele wereld was het allerleukste.”

Hesselink was één van de 118 kanshebbers op de titel. In de finale werd het aantal van 118 missen teruggebracht naar 30, 12 en 5. Mexico won uiteindelijk de verkiezing van 2018. De Miss Netherlands ging niet alleen voor de wedstrijd naar China. Ook wou ze Nederland beter op de kaart zetten.

Foto: Miss World – Netherlands