Het duo Eamon en Beer en Elles & Tim staan op het op podium tijdens de vierde editie van Heartbeat Concert op zaterdag 15 december in de Jacobskerk aan de Markt in Winterswijk.

Zangeres Elles Tetelepta en toetsenist Tim van Buitenen vormen sinds 2017 het duo ‘Elles & Tim’. Allebei zijn het jonge muzikanten uit Winterswijk. Zij leerden elkaar kennen op het conservatorium in Enschede, waar zij beiden studeren. Elles zingt al vanaf jongs af aan. Toen zij acht jaar oud was, begon ze met keyboard- en zanglessen. Sindsdien heeft ze al meerdere malen opgetreden en meegedaan aan het Songfestival van Kinderen voor Kinderen in 2009. Nu zingt Elles met haar vaste begeleider Tim op verschillende evenementen en daarnaast is ze de zangeres van de band ‘Turn It Up!’. Tim speelt vanaf zijn negende al piano. Ruim twaalf jaar heeft hij les gehad van verschillende docenten en gaandeweg ontdekte hij dat zijn hart ligt bij het spelen van soul, jazz en R&B. Naast het duo ‘Elles & Tim’ is Tim ook toetsenist van een band, begeleidt diverse koren en geeft pianolessen.

Het duo Eamon en Beer, bestaat uit de vijftienjarige Winterswijkers Eamon te Voortwis en de even oude Beer Swildens. De wegen van de twee jongens liepen totaal andere richtingen op en toch kruisten ze elkaar. Beer zit vanaf zijn zesde in het stramien van toonladders, noten lezen en muziekschool. Of zoals hij het zelf zegt: “Maar ik werd verliefd op de klank, de noten en op klassieke muziek.” Eamons pad begon bij een deuntje naspelen en veel improviseren. “Als je gehoor goed werkt, dan kun je Mozart spelen,” vertelt hij. De leeftijdgenoten kennen elkaar al jaren, maar maakten niet eerder samen muziek dan mei 2017. “We spelen in hetzelfde voetbalelftal en wisten van elkaar wel dat we aan muziek deden.” Beiden hadden de drive om samen te spelen.

Davina Michelle werd geboren met een passie voor zingen. Hoewel haar vrienden en familie haar begonnen aan te moedigen om haar talent te gebruiken, dacht ze nooit dat haar dromen werkelijkheid konden worden. Ze begon met het opnemen van korte video’s en plaatste ze op Facebook.In augustus 2016 trof de Sub Bass Music Group enkele van haar video’s aan en nodigde haar uit in hun studio’s. Tijdens de eerste studiosessie werd het team overweldigd door haar talent. Ze besloten samen een youtube-kanaal te starten en elke maandag een cover van een actueel populair nummer te uploaden. Een paar maanden later zag opnamekunstenaar P!NK haar cover van ‘What About Us’ en was onder de indruk. De video, online gepost door Glamour USA, ging viral en Davina begon een aanzienlijke toename in abonnees van haar YouTube-kanaal te zien. Het verhaal bleef niet onopgemerkt door de Nederlandse pers en ze werd uitgenodigd door grote televisieshows en begon overal in Nederland op te treden. Haar combinatie van pop en soul in een smaakvolle, maar toch zwoele mix zal zeker de harten en zielen van velen boeien. Op dit moment staat ze hoog op de hitlijsten aan met ‘Duurt te lang’ dat ze zong in het tv-programma Beste Zangers.

 

De (kerk)deur gaat open om 19.30 uur. Om 22.00 uur sluit Davina Michelle de avond af met een optreden.