48401

48401

FC Winterswijk ZO1 heeft zaterdagavond de Oost-Gelderse derby in de 1e klasse tegen koploper Longa’30 met 1-3 gewonnen. Lenn Redeker was twee keer trefzeker en Daniël te Winkel maakte het derde doelpunt. Door deze overwinning blijft de ploeg van John Gielink ongeslagen in 2018.

FC Winterswijk was de eerste helft de betere partij. Longa’30 hield het vooral bij het counteren met de hoop op een doelpunt. Toch was het de Winterswijkse formatie van Gielink die na een halfuur spelen op een 1-0 voorsprong kwam door een discutabel doelpunt van Lenn Redeker, die de bal met de band leek te spelen. Kort daarna was er een handsbal van Justin de Zwart in het strafschopgebied van FC Winterswijk en de scheidsrechter kende Longa’30 een penalty toe. Die werd binnengeschoten door Simon klein Goldewijk, ondanks dat keeper Niels Janssen in de goede hoek zat. Met een ruststand van 1-1 gingen beide teams naar de thee.

Tweede helft
Longa’30 kwam beter uit de kleedkamer dan FC Winterswijk. De Lichtenvoordenaren kregen kansen maar het was toch  Winterswijk dat doordrukte en uiteindelijk werd in de 82e minuut de 1-2 gemaakt door wederom Lenn Redeker. De gasten deden er nog een tandje bij en Daniël te Winkel zette vlak voor tijd de 1-3 stand op het scorebord, tevens ook de eindstand.

“Terecht gewonnen”
John Gielink was blij na de overwinning. “Hij is zwaar verdiend. Ik denk dat wij de hele wedstrijd gedicteerd hebben. Ik gaf in de rust aan dat wij in de eerste helft een half uur op hun helft hebben gespeeld, en de tweede helft hebben wij alleen maar op hun helft gespeeld.” De trainer blijft kritisch ondans de overwinning op de koploper. “Dit is de eerste klasse. Je moet elke week goed zijn. Als je een keer een mindere dag hebt dan is het lastig om wedstrijden te winnen want iedereen kan van iedereen winnen. Wij winnen van de koploper terwijl wij onderin staan te bungelen.”

Het hele interview met trainer John Gielink is hier terug te luisteren.

Longa’30 blijft koploper ondanks de nederlaag koploper en de mannen van John Gielink doen goede zaken in de strijd om lijfsbehoud.

Het live-verslag van onze verslaggevers Kevin ten Dolle en Ties Ruesink is hier terug te luisteren.