Samen met 33 lokale omroepen lanceert Omroep Gelderland vrijdag 19 januari de website www.GldStemt.nl. Op deze website kunnen inwoners van alle Gelderse gemeenten het nieuws volgen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Een van de samenwerkende omroepen is RTV Slingeland. In de aanloop naan de verkiezingen zal RTV Slingeland een gecombineerde radio- en televisieuitzending verzorgen op 27 februari, met onder meer een debat van jonge raadskandidaten en leerlingen van het Gerrit Komrij College.

In 48 van de 53 Gelderlandse gemeenten wordt op 21 maart een nieuwe gemeenteraad gekozen. Samen met de lokale omroepen wil Omroep Gelderland zorgen voor een goede nieuwsvoorziening zodat alle inwoners 21 maart goed geïnformeerd hun stem kunnen uitbrengen. Op de website komt per gemeente een pagina met daarop verkiezingsnieuws, filmpjes, reportages en een stemhulp als die beschikbaar is. Het nieuws op de site wordt gemaakt door zowel de lokale omroepen als Omroep Gelderland.

De website www.GldStemt.nl is onderdeel van een groot samenwerkingsproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Samen met de lokale omroepen organiseert Omroep Gelderland een verkiezingskaravaan. Een bus, die omgebouwd wordt tot radio en tv-studio, gaat vanaf 6 februari dwars door de provincie rijden en alle gemeenten bezoeken. Nieuws van uit de bus zal een prominente plek krijgen op de website Gelderland Stemt. Ook de route van de bus, plaats en locatie zijn op de site te vinden, evenals de radio-uitzendingen en televisiereportages.

Politieke partijen kunnen nieuws aanleveren voor de website. Bijvoorbeeld over de campagne, debatten, nieuws over de lijsttrekker enzovoort. Zij kunnen dit mailen naar: gelderlandstemt@gld.nl