skbentree

skbentree
Foto: PR

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) is vandaag door weekblad Elsevier uitgeroepen tot het beste ziekenhuis in Nederland. In de categorie ‘meest patiëntgericht’ worden beide Santiz locaties genoemd. SKB behoort daarnaast ook tot de top van ziekenhuizen die de beste medische zorg bieden.

SKB deelt de eer van ‘Beste Ziekenhuis’ met de Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder en het Gorinchemse Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis. Chrit van Ewijk, voorzitter van de Raad van Bestuur, vertelt: “Wij willen onze medewerkers en vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Als Raad van Bestuur zijn wij erg trots op de resultaten van het SKB. Wij weten dat wij op veel punten goed scoren en daar ook heel veel zorg aan besteden. Zo maken wij ons sterk voor de kwetsbare ouderen en staat patiëntveiligheid bij ons hoog in het vaandel.”

‘Beste ziekenhuis’ is geen ranglijst, maar deelt ziekenhuizen in vier groepen in: veel lager, lager, hoger en veel hoger dan het landelijke gemiddelde. Onder het motto ‘doe wat je doet goed’ zijn deze beoordeeld op het functioneren als geheel, en of alles in het werk is gesteld om de patiënt optimaal veilige zorg te bieden.

Bij de beoordeling werd onder meer gekeken naar welke ziekenhuizen het meest rekening houden met de patiënt en waar de zorg veilig en up-to-date is. Gegevens komen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut Nederland, en zijn wettelijk verplicht aangeleverd door de ziekenhuizen. Het zijn de kwaliteitsmaten die ziekenhuizen en artsen zelf afspreken met inspectie, verzekeraars, patiëntenorganisaties en Consumentenbond.

Door: mediapartner Achterhoek Nieuws