De gemeente Winterswijk heeft grote waardering voor het vele werk dat mantelzorgers verrichten. Ook dit jaar krijgen mantelzorgers die in Winterswijk actief zijn, in november een cadeaukaart van 50 euro. Daarnaast wordt op zaterdag 11 november aanstaande een gezellige middag georganiseerd in Cultuurcentrum Boogie Woogie.

 

Mantelzorg is de onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief en is meestal geen vrijwillige keuze. Ook veel jongeren zijn tegenwoordig mantelzorger. De mantelzorgwaardering betreft een cadeaukaart ter waarde van 50 euro en is bedoeld voor mantelzorgers in de gemeente Winterswijk én voor mantelzorgers die buiten Winterswijk wonen, maar wel in Winterswijk mantelzorg verlenen.

 

Aanmelden bij VIT-hulp bij mantelzorg

Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering moet de mantelzorger bekend zijn bij VIT-hulp bij mantelzorg. Als de mantelzorger nog niet bekend is bij VIT-hulp bij mantelzorg, dan is aanmelden mogelijk tot 15 oktober via telefoonnummer (0544) 820 000 of via www.vithulpbijmantelzorg.nl. Iedere vrijdagmorgen van 9.00 tot 10.30 uur houdt VIT-hulp bij mantelzorg een inloopspreekuur in de Post aan de Balinkesstraat 4. Ook dan kunnen mantelzorgers worden aangemeld.

 

Verwenmiddag voor mantelzorgers

De activiteit in het kader van de Dag van de Mantelzorg wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Op zaterdag 11 november is er ’s middags een gevarieerd programma in Cultuurcentrum Boogie Woogie voor alle mantelzorgers. De mantelzorgers kunnen dan genieten van allerlei activiteiten en hun cadeaukaart in ontvangst nemen. Nadere informatie volgt, onder andere in dit gemeentenieuws en op de websites van VIT-hulp bij mantelzorg (www.vithulpbijmantelzorg.nl) en de Post (www.depostwinterswijk.nl). Noteert u de datum alvast in uw agenda?

 

Ondersteuning voor mantelzorgers

De gemeente Winterswijk biedt op diverse manieren ondersteuning aan mantelzorgers. Deze ondersteuning wordt verzorgd vanuit VIT-Hulp bij mantelzorg en is gericht op mantelzorgers die behoefte hebben aan informatie, advies en begeleiding, emotionele steun of bijvoorbeeld praktische hulp. Ook mantelzorgers die zich overbelast voelen, zijn bij VIT-Hulp bij mantelzorg aan het juiste adres. Meer informatie over de ondersteuning bij mantelzorg is te vinden op de website www.vithulpbijmantelzorg.nl.