Kennismaken met Turkse cultuur op open dag

turkseopendag

WINTERSWIJK – Sihhat, de Turkse sociaal culturele vereniging in Winterswijk, houdt op zaterdag 5 november een open dag. Tussen 9.00 en 19.00 uur kunnen bezoekers heerlijke Turkse gerechten proeven, de nieuwe locatie bekijken en zichzelf onderdompelen in de rijke Turkse cultuur.
De Turkse vereniging, die 120 leden kent en waar vrouwen en kinderen gratis lid zijn, komt graag in contact met andere Winterswijkers. “Wij vinden het leuk om mensen te leren kennen en hen kennis te laten maken met onze cultuur. Ons verbouwde verenigingsgebouw geeft een mooie aanleiding daarvoor”, vertelt Muhammed Devecioglu.
Het onderkomen van de vereniging bevindt zich aan de Tuberweg 4, vlakbij Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Deze

locatie beslaat 2000 m2, waarvan 1000 m2 overdekt. Naast leden van Sihhat komen er ook Albanezen, Bosniërs, Irakezen, Syriërs, Iranezen, Arabieren  en Afghanen. Er wordt van alles georganiseerd: kook- en manicurelessen voor de dames, het vieren van een aantal Turkse feestdagen en de jeugd volgt er godsdienstlessen of vermaakt zich in de ontspanningsruimte. Uiteraard wordt er ook gebeden in een aparte gebedsruimte.
Dit alles is te bekijken tijdens de open dag, waarop zowel binnen als buiten sociaal-culturele activiteiten plaatsvinden. Op YouTube staan sfeervolle beelden van vorige open dagen, te vinden door te zoeken op ‘Turkse braderie Winterswijk’.  Kinderen kunnen zich vermaken op de draaimolen of het springkussen of zich laten schminken.