joy4all

 

joy4allMEDDO – Jeugdkoor Joy4all uit Meddo heeft de handdoek in de ring gegooid. Het bestuur en leden hebben besloten het koor zeventien jaar na de oprichting op te heffen. Achtergrond van het besluit is dat de dirigent van het koorgestopt is en de parochie St. Ludger een kerkelijk ‘middenkoor’ wil oprichten, waar Joy4all zich niet bij wil aansluiten.

Het jeugdkoor werd in 1999 opgericht onder de naam Joy For All en repeteerde op 31 mei van dat jaar het eerst onder leiding van dirigent Annemarie Hilferink uit Groenlo. Joy For All bestond uit getalenteerde muzikanten, die met keyboard, drums, en bas-gitaar zorgden voor een swingend karakter. Na enkele jaren wordt de naam veranderd in Joy4all. Afgelopen winter gaf Annemarie Hilferink aan per 1 april te willen stoppen als dirigent van het koor, waardoor men genoodzaakt was uit te zien naar een opvolger.

De parochie St. Ludger kent drie jongerenkoren: Jabbaj uit Aalten, Free Choice uit Winterswijk en Joy4all uit Meddo. Binnen de parochie leven plannen voor het oprichten van een middenkoor, dat naast de bestaande dames- en herenkoren de zang gaat verzorgen tijdens de vieringen. Ook Joy4all is benaderd om deel te nemen aan dit middenkoor, maar gaf aan geen kerkelijk koor te zijn of willen worden, aldus locatieraad en pastoraat. In een gesprek van deze organen met het koor is geconstateerd

dat er veel onduidelijkheid is hoe een en ander gaat verlopen. “Het bestuur van Joy4all heeft dit alles besproken met haar leden en zijn tot de conclusie gekomen dat zij gezien de verschillende reacties die er waren, om te stoppen. Zij hebben begrip voor onze situatie waarin ook wij moeilijk in de toekomst kunnen kijken. Zij bedanken ons voor het, in hun gestelde, vertrouwen”, aldus locatieraad en pastoraat in een bekendmaking op de website van St. Ludger.