vredensehof1(door Jan Ruesink)

WINTERSWIJK – De komst van 200 vluchtelingen naar De Vredense Hof in Winterswijk is tot nader order uitgesteld. Dat bevestigt een woordvoerder van het COA tegenover RTV Slingeland. Ook  de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé heeft dit inmiddels laten weten aan de bewoners in de omgeving van de leegstaande vleugel van het zorgcentrum waar de asielzoekers vanaf 10 augustus gehuisvest zouden worden. Regiomanager Peter Stevens van De Vredense Hof bevestigt dat het COA de komst van de vluchtelingen heeft uitgesteld in verband met de verminderde stroom van vluchtelingen. Gisteren meldde RTV Slingeland al dat de komst van de asielzoekers per volgende week onzeker was geworden. 

Voor verder commentaar verwijst Stevens naar de raad van bestuur van de zorgstichting, die de huisvesting voor het COA begeleidt. Daarvoor is een team van zes mensen aangenomen. Wat de consequenties van het uitstel zijn is nog onduidelijk. Bestuurder M. Duvigneau van de zorgcombinatie kan ook nog niet zeggen wanneer en hoeveel vluchtelingen er nu komen naar Winterswijk. “Wij hebben gisteren bericht van het COA gehad, maar zij hebben nog niet aangegeven wanneer er wel bewoners verwacht mogen worden. Maar de komst is niet definitief van de baan”. De zes medewerkers gaan intussen gewoon aan de slag als beheerders. “Het zal wat stil zijn, maar het gebouw moet wel beheerd worden en er is altijd wel werk te doen”.