Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver. Dan steekt heel Nederland de handen uit de mouwen tijdens de veertiende editie van NLdoet. Ook in Winterswijk zijn veel handen nodig. Daar zijn 11 klussen te doen van de totaal 8.629 klussen in het hele land. Nog nooit eerder waren in dit stadium al zo veel klussen aangemeld. Het Oranje Fonds roept iedereen op om zich op deze dagen in te zetten voor sociale organisaties. Een leuke klus uitzoeken kan op  www.nldoet.nl .


Tijdens NLdoet slagen organisaties er samen met honderdduizenden vrijwilligers in om bergen werk te verzetten. En dat is niet alleen leuk om te doen, maar organisaties hebben er ook daarna nog maandenlang plezier van. Met al ruim 8.600 klussen in alle uithoeken van het land, kunnen overal mensen aan de slag. Zo wil Zorgboerderij De Groote Modderkolk uit Loenen een biologische moestuin aanleggen en gaat ZZG Zorggroep uit Nijmegen er een gezellige dag voor hun ouderen van maken.
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, hoopt dat iedere Nederlander dit jaar de handen uit de mouwen steekt tijdens NLdoet. “We horen het steeds terug: meedoen aan NLdoet is ontzettend leuk. Maar vooral omdat je ziet dat je écht iets betekent. Je zorgt er voor dat je hen helpt met zaken die blijven liggen, maar waar ze enorm mee geholpen zijn. Tijdens NLdoet, maar ook nog lang daarna. We hopen dan ook dat iedereen in ons land met vrienden, collega’s en familie een leuke klus uitzoekt op  www.nldoet.nl .” 

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 28,7 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.