SUDLOHN – De – mogelijk Nederlandse – bende die de laatste maanden geldautomaten kraakt in de Duitse grensstreek, heeft opnieuw toegeslagen. In de vroege ochtend van dinsdag 1 december werd een automaat bij de Sparkassen aan de Bahnhofstrasse in Südlohn tot ontploffing gebracht.

Bij de kraak werd volgens de Muensterland Zeitung geen geld buitegemaakt. Wel ontstond aanzienlijke schade, aldus de politie. Bovendien moest de brandweer met groot materieel uitrukken omdat er een gaslucht was waargenomen na de kraak. Twaalf bewoners in de bovengelegen woningen moesten in allerijl worden geëvacueerd. Er werd uiteindelijk echter geen gaslek aangetroffen. Het gas was waarschijnlijk gebruikt om de flappentap op te blazen.

Een bende heeft het de laatste maanden voorzien op geldautomaten in Nordrhein-Westfalen. Daarbij is al voor enige miljoenen aan schade veroorzaakt. De politie zegt over aanwijzingen te beschikken dat de rovers uit Nederland komen.