In het politiedistrict Noord- en Oost-Gelderland zijn tijdens de jaarwisseling 16 mensen aangehouden voor uiteenlopende strafbare feiten zoals mishandeling, vernieling, huiselijk geweld, illegaal vuurwerk en rijden onder invloed.

Op enkele plaatsen was sprake van situaties waarbij de politie straten heeft ‘schoongeveegd’ om de rust te doen wederkeren. Dit is gebeurd in Elburg, Wezep en Wapenveld.

In Elburg was sprake van een grote brand op een kruispunt. Toen de brandweer deze brand wilde blussen keerde een groep jongeren zich tegen de politie. Door een linie te vormen heeft de politie de jongeren verdreven. Er zijn hier geen aanhoudingen verricht.

In Wezep is een groep verwijderd naar aanleiding van vele overlastmeldingen over de groep. Vier verdachten zijn hier aangehouden voor vernieling of het niet voldoen aan een bevel van de politie.

In Wapenveld was een grote groep erg vervelend. Één verdachte is aangehouden wegens belediging en bedreiging. Deze man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en heeft een agent bespuugd.