De Sociale Dienst Oost Achterhoek start vanuit het Loopbaanplein in Winterswijk met een nieuwe campagne om werkgevers snel en efficiënt aan gemotiveerde medewerkers te helpen.De campagne, met als thema  ‘Slimme werkgevers lopen weg met onze mensen’, brengt de mogelijkheden en kansen binnen de huidige arbeidsmarkt onder de aandacht. Zowel voor werkgevers als voor werkzoekenden.

De Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA), die werkzaam is in Oost-Gelre, Berkelland en Winterswijk, wil met de campagne onderstrepen dat er tal van voordelen zijn om mensen met een bijstandsuitkering in het arbeidsproces op te nemen. Onder meer maken we in de campagne duidelijk dat het team Marktbewerking goed inzicht heeft in passende, beschikbare kandidaten. Daarnaast benadrukken we dat we de behoefte, eisen en wensen van diverse werkgevers kennen en daaraan de beste kandidaat kunnen koppelen.

Het uiteindelijke doel van de campagne is om mensen kansen te bieden, te laten participeren in de samenleving en  zich ‘weer volwaardig mens te kunnen voelen’. Een belangrijk aspect is vanzelfsprekend dat door de actie het aantal mensen in de bijstand wordt verkleind.

De campagne ‘Slimme werkgevers lopen weg met onze mensen’ maakt gebruik van verschillende media, waaronder informatiebrochures, posters, digitale nieuwsbrieven en social media. Daarbij richten de medewerkers zich via het Team Marktbewerking op ondernemingen in uiteenlopende branches, maar ook op de non-profit sector, zoals instellingen en onderwijs. De campagne gaat op woensdag 23 april van start.