Activiteiten volgend weekend (24 en 25 maart)

Winterswijk

De Belgische filosoof Dirk De Schutter verzorgt op zaterdag 24 maart van 9 tot 5 uur in de Zonnebrinkkerk een ééndaagse cursus over het leven en denken van Hannah Arendt. Als filosofe maakte zij naam met haar analyse van totalitaire systemen als nazisme en stalinisme, als schrijfster maakte zij indruk met haar beschrijving van het Eichmann-proces. In deze cursus probeert De Schutter om de kennis over het denken van Hannah Arendt te verbreden. Meer informatie of opgave via de mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Op zaterdag 24 maart staan een paascreativiteit én ontmoeten centraal bij gastgalerij Ankomm’n. Deze activiteit wordt verzorgd door Monique Bijl, die saamhorigheid en creativiteit laat samen smelten tot een gezellige ontmoetingsochtend. Wie zelf iets thuis heeft staan dat men wil opfrissen, dan kan men dat ook meenemen. De bijeenkomst duurt van 10 tot 1 uur en iedereen, beginners of gevorderden, jong of oud, is van harte welkom. Meer informatie is te verkrijgen bij Anita Deunk, nr. 06 – 156 24 314

Toneelvereniging OBK uit Miste speelt op zaterdag 24 maart twee maal de klucht ‘High Tea in bakkerij van Schie’. De uitvoeringen beginnen om half 3 en 8 uur bij zaal Den Tappen.

‘De Kisjeskearls’ treden op zaterdag 24 maart op in verenigingsgebouw Juliana in het Woold. Deze tribute-band brengt de muziek, sfeer en gezelligheid van de mannen van Normaal. De aanvang is om 9 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 7,50 euro te verkrijgen door een mailtje te sturen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   Aan de kassa kosten ze 10 euro

Atletiekvereniging Archeus neemt dit jaar de organisatie op zich van de bekende Rode Kruis Wandeltocht op zaterdag 24 en zondag 25 maart. Er kan gekozen worden uit vijf verschillende afstanden die allemaal door de buurtschappen Henxel, Ratum en Kotten gaan.  De starttijden voor de 9 en 12 km zijn van 8 tot 2 uur, voor de 16 en 24 km van 8 tot 1 uur, en voor de 32 km tussen 8 en 10 uur. Start en finish is bij sportcomplex De Hunenbulten aan de Vredenseweg. Deelname kost 4 euro, leden van de KWBN krijgen een euro korting. 

Op zondag 25 maart is er vanaf half 12 een koffieconcert annex frühshoppen in de Emmaschool aan de Vredenseweg. Medewerking hieraan verlenen het herenkoor ‘Cantores Amant Humores’, een shanty-koor o.l.v. Arjan Eeltink én het dameskoor ‘Singing Sisters’ o.l.v. Annette Vreeman dat nummers zingt van de Beatles tot Guus Meeuwis en van Chicago tot Carole King. De toegang is gratis, maar een vrije gift is welkom.

Op zondagmiddag 25 maart vindt voor de 5e keer het Vitaliteit Event plaats. Een inspirerende middag met demonstraties, mini-consulten en informatie voor iedereen die kennis wil maken met verschillende (alternatieve) handelswijzen, verzorgd door aanbieders uit de complementaire zorg in Winterswijk. De aanvang is om half 2 in ’t Elisabeth aan de Vredenseweg, de toegang is gratis.

Penta Dance Department geeft op zondag 25 maart onder de titel ‘Across the Globe’ twee dansshows in theater De Storm. Zo’n 300 dansers in de leeftijd van 4 tot 50 jaar, zowel beginners als gevorderden die internationaal wedstrijd dansen, nemen de bezoekers mee in een reis rond de wereld. De aanvangstijden zijn om 2 uur en om half 7. De toegang bedraagt 7,50 euro, kinderen t/m 12 jaar en 65+ betalen 5 euro.

Op zondag 25 maart is in de Jacobskerk het afscheidsconcert van Toonkunstkoor Oost-Achterhoek. Uitgevoerd wordt dan de Johannes Passion van Johan Sebastian Bach. Medewerking verlenen Concerto Barocco en de solisten Evelyn Ziegler, Dorien Lievers, Johannes Weiss, Sander Heutinck en Willem de Vries. De totale duur van het optreden is inclusief de pauze ruim twee uur. De aanvang is om 3 uur. Kaarten zijn voor 15,- of 22,50 euro in de voorverkoop te verkrijgen via www.toonkunst.com en foto Lieverdink. Aan de kassa kosten ze 2,50 euro extra.

De Jacobscantorij zingt zondagavond 25 maart voor het 11e achtereenvolgende jaar een Engelstalige passie in de Jacobskerk. Gezongen wordt The Saviour van William Lloyd Webber. Medewerking hieraan verlenen tenor Ben Stevens, bas Peter Arink, Jan Willem Docter op vleugel en de algehele leiding is in handen van cantor Wim Ruessink. De uitvoering begint om half 8 en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, wel wordt bij de uitgang om een vrije gift gevraag.

Aalten

De Aaltense Orkest Vereniging en DanzeArte verzorgen op zaterdag 24 maart in De Hofnar een spectaculaire avond vol muziek en dans. Ze treden zowel individueel als gezamenlijk op. De dansers laten zich daarbij meeslepen op de swingende en soms opzwepende muziek om samen met de muzikanten uiting te geven aan de beleving van dans en muziek. De aanvang is om 8 uur. De toegang bedraagt 5 euro vanaf 16 jaar. Donateurs hebben gratis entree.

Excelsior Barlo geeft op zaterdagavond 24 maart het jaarlijkse voorjaarsconcert in ’t Romienendal. Het orkest neemt de bezoekers samen met haar jeugdorkest en slagwerkgroep mee naar de mooiste muzikale streken. Muzikale primeur is er voor de mars ‘Hagenwind’, die de vereniging afgelopen najaar ontving ter ere van haar 95-jarig jubileum. Deze mars, geschreven door Bert Helmink en gearrangeerd door Hugo Klein Severt, is geïnspireerd op de bouw van het windmolenpark Hagenwind in Barlo. De aanvang is om 8 uur, de toegang is gratis.

In gebouw Elim wordt op zaterdag 24 maart de plattelandskomedie ‘Dan maor een zorgboerderi’je’ opgevoerd door toneelvereniging LUKAS. De aanvang is om kwart voor 8, de toegang bedraagt 7 euro. De opbrengst is voor de stichting Restauratie-fonds van de oude St. Helenakerk in Aalten.

Op zondagmiddag 25 maart is er tussen 3 en 5 uur weer een jazz-jamsessie in het boekencafé van de Koppelkerk in Bredevoort. De band JW Copple Club is terug als basiscombo met ditmaal maar liefst acht muzikanten in de gelederen. Andere aanwezige muzikanten worden van harte uitgenodigd om mee te doen. De entree bestaat uit een vrije gift.

In de aanloop naar Pasen wordt op palmzondag 25 maart door Musical Producties Gaanderen de musical ‘Jesus Christ Superstar’ opgevoerd in de Zuiderkerk in Aalten.

Circa 50 acteurs en actrices voeren de volledige en originele versie van deze musical op om zo de ‘Stille week’ voor Pasen in te luiden. De voorstelling begint om 7 uur. De entree bedraagt 13,50 euro voor volwassenen en 6,75 euro voor jeugd t/m 17 jaar.

facebook twitter youtube