Activiteiten zaterdag 12 mei

Winterswijk

Gemengd Koor Kotten houdt een bloemen- en plantenmarkt bij verenigingsgebouw Wilhelmina. De markt begint om 9 uur en duurt tot 1 uur.

In het kader van de Nationale Molendag zijn ook in Winterswijk vandaag een aantal molens open voor bezichtiging. Dat zijn de Venemansmolen van 10 tot 4 uur, Molen De Bataaf van 10 tot half 5 en de Meenkmolen in Miste van half 11 tot 5 uur.  

Bert Klein Poelhuis verzorgt een lezing voor Sociëteit Winterswijk, getiteld “Winterswijkse landverhuizers in de 19e eeuw”. Veel Winterswijkers hebben nazaten in Amerika, doordat ongeveer een derde van de Winterswijkse plattelandsbevolking in de 19e eeuw daar op zoek ging naar een betere toekomst. In deze lezing komen o.a. het sociaaleconomische leven in die tijd aan de orde, de beweegredenen voor de emigratie en welke voorbereidingen op de reis men trof. De aanvang is om 4 uur in de oude pastorie aan de Misterstraat. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen 10 euro. 

In café De Stam begint vanmiddag om 6 uur de 2e editie van het ‘Stamfest’. Liefhebbers van punk, metal en hardcore kunnen genieten van een zestal bands. Dat zijn de uit Utrecht afkomstige bands ‘Kort door de bocht’ en ‘Grasmoajer’, ‘Fuckin Pissed’ uit Amsterdam, ‘Troops of Doom’ uit Hengelo, ‘Brigade Fozzy’ uit Duitsland en het Groningse trio ‘Uhgah Wugah’. De entree bedraagt 6 euro.

“Hemelse Party” is het thema van de feestavond ‘Super Dorst’ die vanavond plaatsvindt in verenigingsgebouw Emma in Ratum. De live-band ‘School’s Out’ uit Lichtenvoorde speelt rocknummers van alle tijden. Tussen de optredens door én als afsluiting zorgen de Bollesnollekes voor een groot feest. De aanvang is vanaf half 10, de toegang bedraagt 7,50 euro.

Aalten

In het kader van de Nationale Molendag zijn in de gemeente Aalten een aantal molens open deze dag. Zo zijn er bij de Wenninkmolen in Lintelo de hele dag rondleidingen, waarbij de molenaars o.a. vertellen over de techniek van een molen en over de producten die een korenmolen kan maken. Verder kunnen kinderen zelf malen met maalsteentjes en walsjes en worden er tussen half 12 en 2 uur pannenkoeken gebakken. Daarnaast zijn ook de molen ‘Prins van Oranje’ in Bredevoort en de ‘Teunismolen’ in De Heurne geopend.

Heyboer-verzamelaars Willy en Trees van Kleef geven een lezing over het leven en werk van Anton Heyboer in de Koppelkerk in Bredevoort. Deze lezing sluit aan bij de overzichtstentoonstelling van Heyboer die momenteel daar te zien is. De zussen vertellen het héle verhaal over het leven van deze excentrieke kunstenaar en zijn manier van werken aan de hand van 14 schilderijen van hem. De aanvang is om 8 uur, de toegang bedraagt 7,50 euro.

 

 

 

Heeft u activiteiten die u graag in de agenda opgenomen ziet worden, stuur dan een bericht naar: Lokale Omroep RTV Slingeland, Misterweg 9, 7102 BD in Winterswijk of mail naar info@rtvslingeland.

facebook twitter youtube