Activiteiten zaterdag 7 juli

Winterswijk
Vandaag vindt de 25e, en tevens laatste, editie plaats van de Hamaland Helmhorst Run, een rit in een zijspan voor mensen met een verstandelijke beperking. Om kwart voor 10 uur vertrekt de stoet bij de Helmhorst aan de Lange Brug voor een rit door Winterswijk, Aalten en Oost-Gelre.

Aalten
Achter Intratuin Bredevoort vindt de 2e dag plaats van het jaarlijkse motortreffen van de BMC (Bredevoortse Motor Club) plaats. Om 11 uur begint men met een Motortoertocht door de Achterhoek, die om 11 uur vertrekt bij Het Ambtshuis. De toegang tot het terrein is gratis en iedereen is van harte welkom. 

Bij het Kulturhus in Lintelo zijn in het kader van de Zanddagen allerlei activiteiten. Om 10 uur begint een beachvolleybaltoernooi, en tussen 10 en  12 uur kan men starten voor een fietstocht van circa 45 km.  De kosten hiervan bedragen 6 euro, incl. koffie of thee. Als afsluiter is er ’s avonds een beachparty met muziek van de DJ’s Buurman & Buurman. De aanvang is vanaf half 9, de entree bedraagt 7,50 euro.  

Vanaf vandaag exposeren twee jonge Achterhoekse talenten in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort. Bij zowel Suzan Hijink als Marlon Hinkamp, beiden opgegroeid in Bredevoort, tekent zich een verfrissende en speelse zoektocht van kleur en vorm af. Beide kunstenaars zijn van 1 tot 5 uur aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan over hun werk.

De Aaltense Orkest Vereniging geeft als afsluiting van het seizoen een concert op de Markt. De dirigenten Gerd Wensink en Bob Uffink leiden het harmonieorkest en de slagwerkgroep door een ‘zomers’ programma. De aanvang is om 7 uur.

Vandaag, zaterdag 7 juli vindt de tweede editie van de Borghman Ronde van Bredevoort plaats. Dit wielerevenement heeft 4 wedstrijden voor jong en oud.  Om 4 uur start het evenement met de Loopfietsrace, het nummer voor de kleinste kinderen.  Vervolgens komt de Dikke Bandenrace voor de basisschooljeugd. Dan de recreantenrace en tenslotte komt de Sportklasse/Amateurs aan bod. Al het vertier vindt plaats rondom ’t Zand in Bredevoort, waar naast de wedstrijden ook een boel gezelligheid te vinden is. Zo is er ook een avondprogramma met muziek bij de hoofdsponsor.

 

 

 

Heeft u activiteiten die u graag in de agenda opgenomen ziet worden, stuur dan een bericht naar: Lokale Omroep RTV Slingeland, Misterweg 9, 7102 BD in Winterswijk of mail naar info@rtvslingeland.

facebook twitter youtube