De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Wijngaard hesselink  wint met Solaris Barrique goud en zilver voor Pinotin Barrique en Solaris!. Het AWC in Wenen is de marktleider als gaat om kwalitietsbeoordelingen van wijnen. Gisteren kwam het nieuws binnen. 12.615 wijnen uit 40 landen ook dit jaar overtrof de AWC in Wenen alle verwachtingen. "Een mooi resultaat" Aldus Gerhard Ensing. Op zaterdag 23 en zondag 24 september zijn er de open dagen, er zijn dan rondleidingen en kan er wijn geproefd worden. Verder is er deze dagen nog veel meer te doen bij wijngaard Hesselink. Meer over de opendagen vind u hier.

Vakantiehuis 't Huusken in Winterswijk-Ratum, gerund door Nicole en Karin is gekozen als beste vakantiehuis van Nederland. uit meer dan 500 inzendingen liet 't Huusken Goningen en Limburg achter zich. Ieder jaar wordt er een vakantiehuis gekozen mensen kunnen stemmen en er wordt een anonieme steekproef gehouden. De prijs bestaat uit een beker en een certificaat. "Donderdagavond kwam het goede nieuws binnen en natuurlijk zijn we heel blij". Wanneer de prijs wordt uitgereikt is nog niet bekend.

Op zaterdagavond 23 september viert Villa Mondriaan het laatste weekend van de tentoonstelling Figuratie in Stijl op grootse wijze. Gedurende deze avond wordt de Jacobskerk van 19:00 tot 0:00 uur verlicht met een prachtige projectie in Mondriaan-stijl. Als muzikale omlijsting zullen de favoriete stijlen van Mondriaan, boogiewoogie en jaren ‘20 jazz, als muzikale pop-up optredens rondom de kerk plaatsvinden.

Read more ...

De gemeente Winterswijk heeft grote waardering voor het vele werk dat mantelzorgers verrichten. Ook dit jaar krijgen mantelzorgers die in Winterswijk actief zijn, in november een cadeaukaart van 50 euro. Daarnaast wordt op zaterdag 11 november aanstaande een gezellige middag georganiseerd in Cultuurcentrum Boogie Woogie.

Read more ...

Burgermeesters in het Achterhoekse deel van het grensgebied gaan vaker en intensiever met hun Nederlandse collega’s over bepaalde zaken overleggen dan nu het geval is. Ook de Duitse Kreisen sluiten hierbij aan. Het gaat vooral om zaken als grensoverschrijdende arbeidsmarkt, ondernemerschap aan weerzijden van de grens en het zoveel mogelijk terugdringen van regelgeving waar dat mogelijk is. Dat is de belangrijkste conclusie van een netwerkbijeenkomst van ‘Grenzhoppers’, die vandaag in Strandlodge in Winterswijk is gehouden.

Read more ...

 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.