De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten volgend weekend

Winterswijk

Op zondag 30 juli zijn vier tuinen geopend voor bezichtiging. Dat zijn de liefhebberstuin van de fam. Buil, Morgenzonweg 150, tuin ‘De Morgenzunne’ van Janneke Helleman en Wiebe Poppe, Morgenzonweg 136, de boerderijtuin van de familie Wamelink aan de Kremerweg 10 in Ratum, en de gevarieerde tuin van Ada en Gertie Leuvenink aan de Böwingkamp 71 in Oeding. De toegang tot deze tuinen is gratis, een kleine gift is welkom.

Aan de Goorweg in Meddo vindt op zondag 30 juli een gezellige Zomermarkt plaats voor het hele gezin. De aanvang is om 12 uur.

* Op zondag 30 juli ontvangt muziekvereniging Excelsior de ‘Ruiheng Youth Band’ uit Nanjing, China. Het bezoek aan Winterswijk vormt een onderdeel van een Europese tour. Het jeugdorkest bestaat uit ongeveer 35 jonge muzikanten in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Het concert is bij recreatiecentrum Het Winkel in de Brinkheurne, en begint om half 2. Bij mooi weer vindt het plaats rondom Erve Brookert, aan de overkant van de weg. Het optreden is kosteloos te bezoeken.

Aalten

Te midden van de expositie ‘Kat in de kunst’ geeft kunstenares Meta Dame op zaterdagavond 29 juli in de Koppelkerk in Bredevoort een lezing over de kat in de kunst van het Oude Egypte tot aan de hedendaagse kunst. De aanvang is om 8 uur, de toegang bedraagt 5 euro.

De LTO verzorgt op zondag 30 juli een fietstocht rondom Aalten waarbij vier boeren-bedrijven te bezoeken zijn. Dit zijn het melkveebedrijf van de fam. Heijink aan de Heurnseweg 1, mechanisatiebedrijf Hoftijzer aan de Klokkenmakersweg 19, het melkveebedrijf van de fam. Winkelhorst aan de Essinkweg 1 en het bedrijf van de fam. te Lindert aan de Tammeldijk 4, specialist op het gebied van ongedierte-bestrijding op agrarische bedrijven met daarnaast een theetuin, beter bekend als ‘theetuin Rensink’. Op alle deelnemende bedrijven kan gestart worden tussen 10 en 12 uur, waarbij men tevens de fietsroute van circa 33 km. krijgt overhandigd. De kosten bedragen 2 euro p.p., kinderen tot 10 jaar gratis.

* In het kader van de Zomerconcerten is er op ’t Zand in Bredevoort een ‘La chanson en balade’ op zondag 30 juli. Yolanda Tangelder en Willem te Voortwis spelen Franse en Nederlandse chansons, waaronder eigen werk van Willem. Het concert begint om 12 uur en gaat alleen door bij mooi weer. (bij twijfel, zie www.bredevoort.nu). De toegang is gratis, maar een vrije gift is welkom.

Copyright © 2016. RTV Slingeland.