De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten volgend weekend

      

Winterswijk

Op zaterdag 30 september is tussen 11 en 3 uur weer de “Open Huizen Dag”.              Een mooie gelegenheid om zonder afspraak, geheel vrijblijvend, binnen te kijken bij de vele deelnemende woningen.

 

*  Op zaterdag 30 september ontmoeten Duitse en Nederlandse muzikanten elkaar tijdens een uitwisselingsconcert in Boogie Woogie. Aan het optreden wordt meegewerkt door de Cleve-Land Bigband der Kreismusikschule Kleve, bigband Switch van Boogie Woogie en een jazzcombo van vereniging Jazzewind. Voor dit optreden wordt het publiek van beide kanten van de grens uitgenodigd. De aanvang is om 5 uur en de toegang is gratis.

 

In een grote tent naast het complex van FC Trias vindt op zaterdag 30 september een groot Oktoberfest plaats: Lange tafels, Duits bier, Duits eten en originele Duitse muziek van ‘Die Original Wies’nsteiner’. Het begint om 6 uur, duurt tot middernacht en is toegankelijk voor 18 jaar en ouder. Kaarten zijn alleen te verkrijgen via Facebook Oktoberfest Winterswijk. Er zijn kaarten verkrijgbaar van 15 t/m 20 euro, afhankelijk van de plaats waar men zit.

 

 

Tuin ‘De Bosuil’ van de fam. Graven aan de Blekkinkhofweg 12 in het Woold is op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober tussen 10 en 5 uur voor de laatste keer dit seizoen open voor bezichtiging. Deze tuin is zó ingericht dat die in de nazomer en vroege herfst op z’n mooist is. De entree bedraagt 2 euro.

 

*  In en rondom de stallen van boerderij ‘De Stegge’ aan de Heenkamppieperweg in Miste vindt  op zondag 1 oktober van 10 tot 6 uur een Boerderijmarkt plaats. Naast streekproducten, antiek en curiosa is er ook dit jaar weer een oldtimertreffen. Kinderen mogen koeien en kalfjes kijken en aaien, in het stro spelen of op een echte tractor zitten. De entree bedraagt 2 euro, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

 

*  De ouderenbonden van Winterswijk en Vreden houden op zondag 1 oktober een

Seniorendag in en rond het Gerrit Komrij College. Het thema voor deze dag is ‘Verbinding’. Van 2 tot half 6 is er een zeer gevarieerd programma waarin verschillende bedrijven, organisaties en clubs laten zien wat ze in huis hebben voor de ouderen in het algemeen en specifiek voor die in Winterswijk en Vreden. Van Volksdans tot Cesartherapie, van Hip Hop naar Klussendienst en van lekkere maaltijden naar hippe seniorenmode. Iedereen is welkom, de entree is gratis.

 

Op zondag 1 oktober is er weer een muziekmiddag bij gastgalerij Ankomm’n. Dit keer treedt Janine Hospes op. Zij is een singer-songwriter die haar liedjes met gitaar begeleidt. De aanvang is om 3 uur. De toegang is gratis, maar een vrije gift in de hoge hoed wordt op prijs gesteld.

 

*  Op zondag 1 oktober verzorgt de 60-jarige Dialectkring Achterhook en Liemers de 100e aflevering van het programma ‘Met dialect op de koffie’. Op deze morgen wordt het boek ‘Met Eigen Woorden’ deel 3 gepresenteerd, een initiatief van wijlen Henk Krosenbrink. Het 1e exemplaar wordt uitgereikt door Hans Keuper.  Daarna brengen Hans Keuper en Ferdi Joly luisterliedjes in het dialect van Dinxperlo en Zieuwent.          De aanvang is om 11 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt deze speciale morgen 10 euro, incl. 2 keer koffie of thee. Ook niet-leden zijn welkom.

 

Aalten

Kinderdagverblijf De Rupsjes in Barlo bestaat 5 jaar. Dat wordt op zaterdag

30 september gevierd met een Open Dag van 2 tot 3 uur voor iedereen die eens een kijkje wil komen nemen.

 

Liefhebbers van Duitstalige ‘Alpenländische Volksmusik en Duitse Schlagers kunnen op zaterdag 30 september weer genieten van ‘Eind Abend der Volksmusik’ in partycentrum Het Noorden in Aalten. Die Slingetaler uit Winterswijk presenteren een non-stop muziekprogramma met muziek uit de Alpenlanden. Als gastorkest is De Bargkapel uit Barchem aanwezig. Deze kapel speelt originele Egerländer- en Böhmische blaasmuziek. De aanvang is om half 8. Kaarten kosten in de voorverkoop 8 euro en zijn te verkrijgen bij het Noorden en Primera. Aan de kassa kosten de kaartjes 10 euro.

 

De jeugdorkesten van De Eendracht Aalten, Advendo Lintelo, Excelsior Barlo en Crescendo IJzerlo geven op zaterdagavond 30 september een gezamenlijk concert in ’t Dorpshuus in IJzerlo. De aanvang is om half 8, de entree bestaat uit een vrije gift

 

Op zaterdagavond 30 september is er vanaf 9 uur een Lady’s Night in het grand café van het Kulturhus in Lintelo. De entree bedraagt 6 euro, dat is inclusief welkomstdrankje, lekkere hapjes en een goodiebag.

 

*  In het centrum van Aalten is het op zondag 1 oktober weer koopzondag. Tevens wordt op deze middag het Bockbier weer geïntroduceerd. Het 1e vat wordt rond 1 uur op de Markt aangeslagen door wijnkoningin Youandi en haar prinsessen Eline en Iris. De Compagnie Onversaegt uit Bredevoort vuurt traditiegetrouw hiervoor het kanon af. Tevens is bij Schiller en op de Markt deze middag live-muziek te horen.             De koopzondag begint om 12 uur, het bockbierspektakel rond 1 uur.

 

Na tevergeefs te hebben gezocht naar nieuwe leden heeft Christelijk Gemengd Koor Soli Deo Gloria van de Haart en omstreken helaas moeten besluiten het koor op te heffen. Zij geven daarom een afscheidsconcert op zondag 1 oktober in de Koppelkerk in Bredevoort. De aanvang is om 3 uur. De entree is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.