De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten aankomende week

In de Aaltense Musea is momenteel de bijzondere expositie ‘Linnengoed vanaf 1700, bed en bad, tafel en vaat’ te zien. In het kader daarvan vindt er op maandag 24 juli een rondleiding plaats door twee van de samenstellers van deze expositie, Fenny de Heus en Thea Schipper. Tijdens deze rondleiding wordt ingegaan op de geschiedenis van linnengoed door de veranderde gebruiken. De aanvang is om 8 uur, de kosten bedragen 7,50 euro incl. koffie of thee. Aanmelden kan bij de Aaltense Musea.

Van dinsdag 25 t/m vrijdag 28 juli vindt de PeGeWe fietsvierdaagse plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van circa 15, 25 of 40 km. die iedere dag bij leuke, bijzondere of interessante halteplekken komen. Starten kan vanaf 9 uur bij Den Angang op de Markt. Deelname kost 4 euro per dag of 14 euro voor 4 dagen. Kinderen t/m 15 jaar betalen de helft. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen.

Op alle dinsdagen in juli zijn van 10 tot 5 uur twee bijzondere tuinen aan de Morgenzonweg te bezichtigen. Dat zijn de liefhebberstuin van de fam. Buil op nummer 150, en tuin ‘De Morgenzunne’ van Janneke Helleman en Wiebe Poppe op nummer 136. Daarnaast is ook de boerderijtuin van de familie Wamelink aan de Kremerweg 10 in Ratum deze dinsdagen geopend. De toegang tot deze tuinen is gratis, een kleine gift is welkom.

En op alle dinsdagavonden in juli en augustus begint om 7 uur een 1 ½ uur durende rondleiding in de synagoge in de Spoorstraat. De kosten bedragen 4,50 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor jeugd van 10 t/m 16 jaar. Aanmelden is niet nodig.

Circus Bongo is op woensdag 26 juli te zien bij camping de Twee Bruggen met hun programma ‘Variété van weleer’. De aanvang is om 7 uur, de entree bedraagt 12,50 euro. In de voorverkoop diezelfde morgen tussen 11 en 12 uur zijn de kaartjes voor 10 euro te verkrijgen.

Op woensdag 26 juli begint om acht uur een workshop speltbrood maken op boerderij Aarde-Werk “de Stegge”. In een avondworkshop kunnen mensen leren hoe ze met desem brood kunnen maken. De workshop begint met een stukje geschiedenis van spelt en andere gangbare (oer)granen die in deze streek vroeger veel verbouwd werden. Dan volgt het proces van zuurdesem maken om het brood te laten rijzen en het op de juiste manier kneden van het deeg. Aanmelden via www.aarde-werkdestegge.nl/activiteitenkalender.

 

* Ga op woensdag 26 juli of woensdag 2 augustus mee met de boswachter van Natuurmonumenten en ontdek meer over het boeiende leven van reeën. De 2 uur durende tocht voert over het mooie landgoed Mentink en begint om half acht. De kosten bedragen € 7,- voor leden van Natuurmonumenten en € 10 voor niet-leden. Kinderen lid/OERRR-lid betalen € 4 en kinderen niet lid € 7.Letop: tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vergeet je verrekijker niet!

 

Van woensdag 26 t/m vrijdag 28 juli is het weer culinair genieten tijdens de jaarlijkse ‘Preuverie’. De noordzijde van de Markt wordt weer omgetoverd tot een gezellig openluchtrestaurant, waar in sfeervolle tenten diverse horecabedrijven vanaf 5 uur heerlijke gerechten klaarmaken.

De Dialectkring Achterhook en Liemers houdt op donderdag 27 juli de tweede en laatste dialectavond van dit seizoen bij het Schrieverspad op landgoed Kotmans aan de Kotmansweg in Miste. Hans Keuper uit Doetinchem, Netty Hengeveld uit Eibergen en Diana Abbink uit Meddo dragen voor uit eigen werk. De avond begint om half 8. De toegang is gratis, een eventuele vrije gift t.b.v. het Schrieverspad is mogelijk. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

Donderdag 27 juli is in het centrum van Aalten vanaf 2 uur de 2e AaltenDag. Een grote gevarieerde braderie, aangevuld met kinderspektakel, straatacts, dans en muziek. De toegang is gratis. ’s Avonds is er volop live-muziek in de cafés en op de Markt.

Copyright © 2016. RTV Slingeland.