De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten aankomende week

 

De Seniorenraad vergadert op maandagmorgen 25 september vanaf half 10 in het gemeentekantoor. Het is een openbare vergadering waarin belangstellenden welkom zijn en gelegenheid krijgen het woord te voeren over een onderwerp dat alle senioren in Winterswijk aangaat.  

Op maandag 25 september houdt Vrouwen van Nu afd. Aalten weer een bijeenkomst. Diëtiste Lieke van Soest vertelt dan hoe men gezond ouder kan worden. Ook gasten zijn hierbij van harte welkom. De aanvang is om kwart voor 8    in gebouw Elim.

 

Op maandag 25 september is er in het clubgebouw van speeltuinvereniging De Vrees aan de Troelstrastraat van 8 tot 10 uur een bingo-avond. Normaal gesproken alleen voor leden en donateurs van de verenging, maar in het kader van de ‘Week tegen de Eenzaamheid’ is iedereen deze avond van harte welkom om mee te doen.

                                         

Op de ledenmiddag van Wenters-Plus is op dinsdag 26 september Koortje Wenters te gast. De aanvang is om half 3 in de Vredense Hof.

 

Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 26 september de film “El Ciudadano Illustre” in theater Skopein. De aanvangstijden zijn om half 7 en om 9 uur. Reserveren is gewenst, dit kan via nr. 52 15 15.

 

Op woensdag 27 september wordt van 10 tot half 12 weer een Babycafé gehouden in  De Revolutie op de Markt. Gast dit keer is Hilde Brombacher met als thema ‘homeopathie bij baby’s/kleuters’.

 

*  Op woensdagavond 27 september wordt van 7 tot 10 uur een Duurzame Energie Brasserie gehouden in het Gerrit Komrij College. Op deze vrije inloopavond voor alle inwoners en belangstellenden kunt u meedenken over de energiemix en lopend langs een route met kraampjes informatie ophalen over hoe u zelf een bijdrage kunt leveren aan een energieneutraal Winterswijk in 2030.

 

De maatschappij tot Nut van ’t Algemeen departement Winterswijk begint het nieuwe seizoen met een lezing op woensdag 27 september in instituut Boogie Woogie.            Gast is de conservator van het Mondriaanhuis in Amersfoort, Marjory Degen, die komt vertellen over het kunstcollectie De Stijl, dat 100 jaar geleden werd opgericht. De aanvang is om 8 uur. Leden betalen 3 euro, niet-leden 7 euro. Dit is incl. twee consumpties.

 

*  Op woensdag 27 september is er weer een Alzheimercafé in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde. Deze avond is extra feestelijk om Wereld Alzheimer Dag en 20 jaar Alzheimer Cafés in Nederland te vieren. Theater Veder brengt muziek en poëzie dat aansluit bij de belevingswereld en de ervaringen van mensen met dementie en hun naasten. Daarnaast is er een hapje en een drankje. De aanvang is om 8 uur, de toegang is gratis, aanmelding vooraf is niet nodig.

 

In het kader van ‘De week van de Eenzaamheid’ houdt de Protestantse Gemeente op donderdag 28 september een ‘Kom d’r bi’j en schoef an’ in inloopcentrum Den Angang. Vanaf 12 uur wordt een stamppot-buffet geserveerd waarbij mensen samen kunnen eten en met elkaar in gesprek gaan onder het genot van een lekkere maaltijd. De kosten bestaan uit een vrijwillige bijdrage. Eventueel meer informatie via nr. 06 – 226 10 957

 

*  Vrijdag 29 september trappen de theaters in Oost-Gelderland gezamenlijk het nieuwe theaterseizoen af met een Blind Date-voorstelling. Elk theater, dus ook theater De Storm, heeft een geheim programma voor die avond, van dans en muziek tot toneel of cabaret. Voor 10 euro kan iedereen erbij zijn. Aanvang  kwart over 8.

 

*  In museum Villa Mondriaan is vanaf vrijdag 29 september de tentoonstelling ‘Jong & Veelbelovend’ te zien, waarin aandacht wordt geschonken aan jong artistiek talent van verleden en heden. Uit een lijst genomineerden, die werd samengesteld met advies van Foam Fotografiemuseum Amsterdam, selecteerde Villa Mondriaan acht jonge talentvolle fotografen die zijn uitgenodigd een reactie te geven op een schilderij van de vroege Mondriaan.

Daarnaast krijgen in de Dutch Design-tentoonstelling van Paul Salet oude meubel-stukken een nieuw leven. Ook deze tentoonstelling is vanaf 29 september te zien.   In zijn designwerk reageert Salet op de wegwerpcultuur van vandaag. In plaats van nieuw meubilair te produceren, gebruikt hij afgedankte meubelen om zijn ontwerpen op uit te bouwen.

 

Vrijdagavond 29 september treedt rasverteller Pete Pronk op in het Literair Café van de Koppelkerk in Bredevoort met zijn voorstelling ‘In verhalen kun je wonen’.  Dit is een speciaal voor Bredevoort samengestelde vertelvoorstelling. De aanvang is om            8 uur, de entree bedraagt 7,50 euro.

 

De Poolse Metalband ‘Materia’ komt op vrijdag 29 september naar SETZ Huiskamer in Aalten. Als support act komen de Nederlandse bands ‘Shinigami’ en ‘Bleeding Gods’ mee. De aanvang is om 22.00 uur, de toegang bestaat uit een vrije gift. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.