De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten zondag 24 september

Winterswijk

Tuin ‘De Bosuil’ van de fam. Graven aan de Blekkinkhofweg 12 in het Woold is  tussen 10 en 5 uur open voor bezichtiging. Deze tuin is zó ingericht dat die in de nazomer en vroege herfst op z’n mooist is. De entree bedraagt 2 euro.

                                                      

*  In het kader van de Open Dag Nederlandse Wijngaarden kan men ook in Winterswijk twee wijngaarden bezichtigen:  De Reeborghesch aan de Sikkinkweg in Kotten is van 12 tot 6 uur geopend en Wijngaard Hesselink in Henxel van half 11 tot 20.00 uur. U krijgt o.a. een gratis rondleiding door de wijngaard, leert veel over de verschillende druivensoorten en kunt wijnen proeven van eigen bodem. Daarnaast is er bij wijngaard Hesselink live-muziek en laat Johnny ten Thije de kettingzaagkunst zien.

 

In het centrum zijn van 12 tot 5 uur weer veel winkels geopend tijdens koopzondag. Tevens tonen modezaken en schoenenwinkels op twee locaties de nieuwste trends van deze herfst en winter. De modeshows op de hoek Misterstraat-Roelvinkstraat beginnen om  half 2 en 3 uur en die aan de noordzijde van de Markt om half 3 en  half 4. Daarnaast verzorgt de groep Silverbackz demonstraties en workshops     street work-out.  

 

 

 

*  In Villa Mondriaan kunnen kinderen op deze koopzondag tussen 11 en 1 uur creatief aan de slag in het kinderatelier. Dit keer mogen alle deelnemende kinderen

hun ideale Stijl-kunstenaar tekenen. Dit i.v.m. de laatste dag van de tentoonstelling ‘Figuratie in Stijl’. De kinderen mogen gratis naar binnen, en begeleiders (maximaal  2 volwassenen per kind) kunnen voor de gereduceerde toegangsprijs van 7 euro het museum bezoeken, incl. gratis audiotour en koffie.

 

Jan-Willem van de Velde geeft een improvisatieconcert op de vleugel, geïnspireerd door de sfeer en het weer van dit moment. Tevens speelt hij op een aantal herfst-gedichten van Nederlandse dichters een muzikale impressie. Het concert begint om 3 uur in boerderij Aarde-Werk De Stegge aan de Geessinkweg in Kotten. De toegang bedraagt 10 euro. Reserveren is gewenst, dit kan via nr. 06 – 483 55 663

 

Gospelkoor Revelation presenteert deze middag haar cd ‘Something Inside’ in Spoorzicht aan de Tuunterstraat. Tijdens deze presentatie van 3 tot 4 uur zullen zij de nummers zingen die op deze cd staan. De entree is gratis, iedereen is welkom.

 

Aalten

Hippisch Centrum De Achterhoek aan de Dinxperlosestraatweg in IJzerlo houdt van 10 tot 5 uur een Open Dag. U kunt informatie krijgen over het bedrijf, de lessen en de mogelijkheden om op een leuke en veilige manier te leren paardrijden, er zijn diverse demonstraties, een clinic en er kunnen ponyritjes gemaakt worden. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

 

Het biologische melkveebedrijf van Erik Ormel en Ellen te Winkel in De Heurne bestaat 20 jaar. Om deze mijlpaal te vieren wordt van 11 tot 4 uur een Open Dag gehouden. Iedereen die graag wil zien hoe het er op de biologische boerderij aan toe gaat is welkom. Erik geeft de hele dag door rondleidingen en uitleg over het bedrijf, en daarnaast zijn er tientallen vrijwilligers om jong en oud een vermaak te bieden.

 

In Partycentrum ’t Noorden begint om 3 uur een vrij toegankelijk optreden van popkoor Friends uit Lichtenvoorde. Zij brengen een gevarieerd programma bestaande uit een mix van recente hits met rocknummers, zowel in het Engels als in het Nederlands.

 

*  “Bredevoort ZOO” is het centrale thema van “Bredevoort Schittert”. Net als voorgaande jaren worden er weer schitterende lichttaferelen gemaakt. Daarnaast is er van 19.00 tot 22.30 uur veel muziek, straattheater, exposities, verlichte tuinen en een grote vuurwerkshow die om 21.30 uur begint bij de Kruittoren. Verder is er op ’t Zand live-muziek tot 00.00 uur. Kaarten kunnen zowel online via www.bredevoortschittert.nl als aan de kassa voor 7,50 verkregen worden, jongeren van 12 t/m 17 jaar betalen 5 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.