De Muziekavond 247

facebook twitter youtube

Activiteiten zaterdag 16 september

Winterswijk

Dit weekend vindt  op het terrein aan de Illegoorweg in Meddo het jaarlijkse Oldtimerfestival plaats. Zo’n 1000 tractoren, auto’s, vrachtwagens, motoren, bromfietsen en stationaire motoren zijn daar weer te bewonderen. Verder is er een

grote markt met 45 kramen waar van alles te koop is zoals kleding, onderdelen en gereedschap. Het terrein is beide dagen van 10 tot 5 uur geopend. De entree bedraagt 7 euro, kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

                                        

Tuin ‘De Bosuil’ van de fam. Graven aan de Blekkinkhofweg 12 in het Woold is zowel vandaag als morgen tussen 10 en 5 uur open voor bezichtiging. Deze tuin is zó ingericht dat die in de nazomer en vroege herfst op z’n mooist is. De entree bedraagt 2 euro.

 

Aalten

Dit weekend is het weer kermis in Aalten. De grote, allegorische optocht vertrekt vanmorgen om 10 uur. Daarna vindt in de tent op de Markt de vaandelhulde plaats en de bekendmaking van de prijzen van de optocht. Vervolgens kan er gefeest worden op muziek van de band Hot Stuff en vanavond met de heren van Lev.          Voor de kinderen is er vanmiddag om 4 uur een meet & greet met een Minion. Morgen begint rond de klok van 1 uur op de Markt het Frühshoppen onder begeleiding van Die Slingetaler uit Winterswijk. En verder is er beide dagen natuurlijk de kermis op het parkeerterrein van ’t Hoge Blik.

 

Het is weer de 3e zaterdag-boekenmarkt op ’t Zand in Bredevoort. Liefhebbers kunnen tussen  10 en 5 uur terecht bij de diverse kraampjes met een gevarieerd aanbod van oude en nieuwere boeken. 

 

Aardwetenschapper Dick Brus vertelt in het Kenniscafé van de Koppelkerk in Bredevoort meer over het ontstaan van het Achterhoekse landschap. In deze lezing gaat hij de nadruk leggen op de geomorfologie, d.w.z. het reliëf en de terreinvormen van het Achterhoekse land. De aanvang is om 8 uur, de entree bedraagt 7,50 euro. 

Copyright © 2016. RTV Slingeland.